Završni radovi na Domu „Stjepan Pintarić”

Mjesni dom u Velimirovcu gotovo je poprimio svoj završni izgled. Velebno zdanje koje će na jednom mjestu okupljati društveni, kulturni, ali i sportski život ovog naselja, posjetili su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik mjesnog odbora Velimirovac Marin Knežević i viši stručni suradnik za građenje Božo Papac.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME„Lijepo je vidjeti jednu od najvećih sala u našem okruženju. Ovom investicijom spojena su dva objekta – rekonstruirani Dom Velimirovac i novoizgrađeni Dom DVD-a. Vrijednosti projekta je 7 milijuna kuna, od čega je 95% financirano europskim novcem iz Kohezijskih fondova. Dom je stvarno višenamjenski, a ono što je najvažnije da svoje prostore imaju i udruge iz mjesta, kao i Dobrovoljno vatrogasno društvo, svoj prostor i garažu za vozilo.” – rekao je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica te dodao da je ovo izuzetno vrijedan i važan dom.

Gradonačelnik se dotaknuo i rokova izvođenja radova s kojima je izuzetno zadovoljan. „Rokovi su unaprijed planirani, pa je do kraja 9. mjeseca predviđen završetak radova. Što se tiče kvalitete izvođenja, ona je na jednom visokom nivou.” – zaključio je posjet gradonačelnik.

Ostavština za generacije

Najviše se završetku vesele mještani Velimirovca, a posebice članovi mnogobrojnih udruga koje će u ovom prostoru dobiti nove prostore za rad.

„Ovaj dom za Velimirovac znači sve, a pogotovo za društveni i kulturni život mjesta. Također on puno znači za generacije koje dolaze jer će se imati čime ponositi. Nosit će ime prema pokojnom mještaninu Stjepanu Pintariću koji je napravio, da tako kažem, čuda za vrijeme svog kratkog života. On je svojim radom i zalaganjem zadužio Velimirovac. Posebne zahvale upućujem Gradu Našicama te svima koji su bili uključeni u ovaj projekt, a ponajviše pokojnom Stjepanu Pintariću.” – izjavio je Marin Knežević, predsjednik Mjesnog odbora Velimirovac, te naglasio da se nada da će i generacije koje dolaze nakon znati cijeniti ovaj trud.

Pročitajte još

Učitavanje...