Započela 19. Ljetna škola mladih društava Crvenog križa

Jučer je počela 19. po redu Ljetna škola mladih društava Crvenog križa Osječko – baranjske županije u Odmaralištu Merkur u Orahovici. GDCK Našice sudjeluje s 8 mladih sudionika: Lea Boškić, Ema Jović, Rea Minarek, Lana Zebić, Iva Bogdanović, Petra Guljaš, Andrea Puhanić i Leona Kovačić dok Dunja Golub, Igor Feldi i Dorijan Lamot sudjeluju u organizaciji i provođenju programa ljetne škole.

Ove godine na ljetnoj školi će sudjelovati 7 društava iz Osječko – baranjske županije: Beli Manastir, Darda, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Osijek i Valpovo, a od gostujućih društava Slavonski Brod, Tuzla, Sombor i Novi Sad. Ukupno će bit 60ak sudionika.

Tijekom ljetne škole koja će trajati od 20. do 31. kolovoza, sudionici će sudjelovati na četiri glavna programa: Prva pomoć, Realistični prikaz ozljeda, Terenske jedinice te Klimatske promjene i Prevencija trgovanja ljudima. Također u programu su i Međunarodno humanitarno pravo, Superspasioc, Prevencija ovisnosti Mediji i komunikacije.

Za zabavu i opuštanje pripremljene su i sportske aktivnosti (nogomet, odbojka, graničar), izlet na Jankovac, filmska večer, glazbena radionica, kreativna radionica, glazbena tematska večer, a otvoren će biti i bazen. Na ljetnoj školi će biti održan i Sajam Crvenokrižaških središta na kojemu će društva predstaviti svoje gradove.

Inače, Ljetna škola okuplja mlade na edukaciju iz programa Crvenoga križa, radi na razvijanju sportskog i timskog duha, uklanjanju predrasuda i stereotipa, razvijanju empatije i kulture nenasilja te pruža mladima mogućnost da upoznaju istomišljenike iz drugih mjesta, razmjene iskustva i stvaraju lijepe uspomene.

Pročitajte još