Otuđio teretni automobil

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći, s 23. na 24. srpnja, u Osijeku nepoznati je počinitelj ukrao otključani teretni automobil u kojem su se nalazili ključevi za pokretanje motora, što je nepoznatom počinitelju olakšalo krađu teretnog automobila. Vlasniku 47-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Ukrao bicikl

Jučer, 24. srpnja, u poslijepodnevnim satima, u Osijeku nepoznati je počinitelj otuđio bicikl koji se nalazio ispred zdravstvene ustanove. Vlasniku 58-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Kako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

– zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite,

– fotografirajte bicikl i sačuvajte račun

– napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati,

– nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, haustorima, dvorištu i slično,

– vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto,

– koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena,

– ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju,

– koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom,

– ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote,

– postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Đakova.

Pročitajte još