Zadnje druženje školaraca na Ljetu u Klubu Crvenog križa

Crveni križ Našice poziva sve školarce danas na društvene igre u Klubu Crvenog križa (na Čimenu, P. Preradovića 2) od 16:00 sati.

Danas će biti druženje uz igrice Crvenog križa, društvene igre i sportske aktivnosti, a za posljednje druženje voditeljica ovog programa, Dunja Golub, osigurala je palačinke za sve sudionike programa.

Cilj ove aktivnosti je pozvati mlade na druženje uz društvene igre radi poticanja socijalizacije

Podsjećamo da je Ljeto u Klubu Crvenog križa aktivnost koju su osmislili mladi za školarce jer su uočili problem, da živimo u vremenu kada igranje fizičkim igračkama, pa tako i društvenim igrama, gubi bitku pred digitalnim igricama na konzolama, računalima, tabletima i pametnim telefonima, stoga posljednjih godina raste ovisnost o televiziji, računalu, računalnim igricama i internetu, a rezultat je da većina mladih sve više praznike provodi sama uz iste te ovisnosti.

Cilj ove aktivnosti je pozvati mlade na druženje uz društvene igre radi poticanja socijalizacije, razvoja komunikacije i stjecanja novih edukacija. Edukacija je u modernim igrama sveprisutna jer igre snažno potiču razne vještine kod djece: spretnost, brzinu reagiranja, asocijativnost, razvoj taktike i strategije, donošenje odluka i praćenje strukture pravila.

Za više informacija: Crveni križ Našice, K. Tomislava 6, telefon 613-275

Pročitajte još