Ne postoji loše vrijeme, samo loša oprema

Hladno vrijeme, kiša, pa i snijeg, čine se kao nepovoljni uvjeti za aktivno bavljenje sportom na otvorenom. No kako je većina nas donijela novogodišnju odluku o aktivnom životu i mršavljenju, provjerili smo može li se sad trčati. Jer u samo pola sata trčanja možete potrošiti i do 500 kalorija.

„Naravno da je moguće trčati sada, ja trčim cijele godine, po magli, kiši, snijegu. Jedino izbjegavam trčati na zaleđenim podlogama zbog mogućnosti ozljeda.” – rekla nam je Vanja Knežević, strastvena trkačica koja ističe da je posebna uživancija trčati kada padne snijeg. Među trkačima postoji jedna uzrečica – “Ne postoji loše vrijeme, samo loša oprema” – i kažu kako se preko zime treba obući slojevito, što uključuje deblje tajice, majicu kratkih rukava, deblju majicu dugih rukava i tanju vodonepropusnu jaknu, uz kapu, rukavice i maramu oko usta.

S ovim se slaže i predsjednik Udruge rekreativnog trčanja “Nexe Team”, Tomislav Gall, koji ističe da i njihova djeca u Školi trčanja održavaju treninge vani bez obzira na vrijeme, jer upravo je ovo sport koji ne poznaje granice. Pa iako je vrijeme zime predviđeno za održavanja kondicije, održe se i poneke utrke, tako je krajem godine njihova članica Ana Tomaić – Bernat postala viceprvakinja Slavonsko – baranjske trail lige.

Za rekreaciju našički trkači preporučuju obalu Lapovca, srednjoškolsko igralište te put prema Palićevcu.

Pročitajte još