Našice – Cijena goriva?

benzin28_2_2a

U ovoj krizi i divljanju cijena ne možemo a da se ne osvrnemo i na benzin i sve derivate koji se dobivaju od nafte. Zbog sveopćeg ludila koje je zahvatilo kako nas a tako i cijeli svijet te krize kojoj se očito još niti dno ne nazire, jedino što uvijek ide gore su cijene. Tako je i ovoga puta cijena Eurosupera na službenim stranicama INE www.ina.hr otišla iznad 10 kuna i to debelo. Kako smo mogli neslužbeno saznati, cijene će i idući tjedan poskupiti još dva puta a već prvo poskupljenje nas može očekivati u četvrtak.  Isto tako 1.ožujka PDV sa 23 odlazi na 25 posto što će vrlo vjerojatno rezultirati još pokojim podizanjem cijena goriva.

Potrošači su na različite načine probali utjecati na smanjenje naftnih derivata, pa se čak predlagalo i bojkotiranje crpki, ali što to sve vrijedi kada ostanete sa praznim rezervoarom na “pol ceste”. E sada  kako se ne bi ponavljali, mi se nismo baš usudili pribjeći ovom bojkotu, nego smo kao i do sada napunili svoj autić sa čak 70 kuna goriva i tako izbjegli da moramo zvati vučnu službu ukoliko ostanemo bez goriva.

benzin28_2_1a

Svakako moramo naglasiti i primijetiti kako smo pri dolasku na benzinsku stanicu znajući kako se cijena goriva stalno mijenja htjeli vidjeti što nam je jeftinije ali cijene nije bilo nigdje na “pištoljima” za gorivo. Cijena se vidi na brojčaniku tek kada se “pištolj” podigne. Malo je čudno da cijene nisu napisane na tim istim pištoljima jer bi se na taj način ipak kupcu omogućilo brži i kvalitetniji uvid koje gorivo će kupiti. Ipak, moramo naglasiti da nakon što podignete taj “pištolj” na brojčaniku se pokaže cijena te da ukoliko ne želite to gorivo možete podići drugo i tako pogledati koje vam je gorivo prihvatljivije. Što vi mislite o tome, te  da li je po vama ovo ispravno?

Pročitajte još