Web detektivi – djeca obučena za prepoznavanje i prijavljivanje neprimjerenog sadržaja na internetu

Policijski službenici za prevenciju, Policijske uprave osječko – baranjske, su sa stručnjacima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek (Centar za sigurniji Internet) nastavili provoditi radionicu Web detektivi. Projekt su tijekom 2013. godine pokrenuli Centar za nestalu i zlostavljanu djecu i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko – baranjske u sklopu preventivnog projekta ”Sigurnost i zaštita djece na Internetu“. Radionice su tijekom siječnja provedene u četvrtim i petim razredima Osnovne škole Matije Petra Katančića u Valpovu i Osnovne škole Bilje

Po završetku radionica svako dijete dobije diplomu i detektivsku iskaznicu

Provođenjem radionica Web detektivi, djeca se educiraju kako prepoznati i prijaviti neprimjeran sadržaj na Internetu. Po završetku radionica svako dijete dobije diplomu i detektivsku iskaznicu kako bi, temeljem jedinstvenog koda s iskaznice, mogao prijaviti neprimjereni sadržaj putem dojavnog internetskog obrasca i time ispuniti svoju zadaću web detektiva. Cilj je povećati razinu znanja i svijesti o posljedicama zlouporabe Interneta i društvenih mreža te pridonijeti općoj sigurnosti djece.

Osim prijave putem detektivske iskaznice zlonamjerno ponašanje možete prijaviti i pozivom policiji na broj 192, dolaskom u policijsku postaju ili on-line prijavom na Red Button.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još