Vozili alkoholizirani i bez vozačke dozvole

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 18. lipnja, na području ove Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 5 vozača (3 osobnog automobila, 1 mopeda i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,55 sati, na đakovačkoj obilaznici, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 29-godišnji hrvatski državljanin iz Donje Vrbe. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,20 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 15,50 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je i uhićen 20-godišnji hrvatski državljanin iz Budimaca, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom i prije stjecanja prava na upravljanje. U razdoblju od 1. kolovoza prošle godine do 18. lipnja ove godine 20-godišnjak je 2 puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te mu je sukladno članku 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne uvjete za polaganje vozačkog ispita i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Ukrao navigaciju i zračni jastuk

U vremenu od 5. ožujka do 18. lipnja, u Baranjskoj ulici u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz parkiranog osobnog automobila rastavio i ukrao navigacijski sustav, kilometar sat i zračni jastuk s upravljača vozila vlasništvo 41-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasniku je nastala šteta od oko 2500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Krađa bicikla

Jučer, 18. lipnja, od 18 do 21 sat, u naselju Sjenjak u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl vlasništvo 19-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasnik je oštećen za oko 2500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Provalio u vikendicu pa je zapalio

U srijedu, 17. lipnja, oko 3,30 sati, u Osijeku u Tvrđavici, 61-godišnji hrvatski državljanin provalio je u vikendicu vlasništvo 49-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Iz prostorija vikendice 61-godišnjak je ukrao više komada raznog ručnog alata, trimer za travu i bocu rakije. Ustrajan u izvršenju kaznenog djela, 61-godišnji počinitelj zapalio je vatru u unutrašnjosti te se vatra proširila na veći dio vikendice. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko 120000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Djelatnici pronašli minobacačku minu

Jučer, 18. lipnja, u Bilju, djelatnici tvrtke tijekom čišćenja šupa, pronašli su minobacačku minu kalibra 82 milimetra. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske minobacačku minu je u blizini mjesta pronalaska na siguran način uništio.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći tri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede, a u jednoj prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

Pročitajte još