O realiziranim i budućim projektima u Općini Podgorač govori načelnik Općine Goran Đanić

Općina Podgorač izrealizirala je velik broj planiranih projekata, ravnomjerno ulažući u razvoj komunalne infrastrukture te pomažući brojnim potporama mještanima Podgorača. O realiziranim projektima  i planovima u budućnosti govori načelnik Općine Goran Đanić.

– U našoj Općini izrealizirali smo brojne projekte, a i mnogi su u fazi realizacije. Najveći realizirani projekt je rekonstrukcija vatrogasnog centra financiran iz Europske unije u vrijednosti 6 milijuna kuna. Ravnomjerno ulažemo u razvoj komunalne infrastrukture te pomažemo brojnim potporama mještanima Podgorača. Puno ulažemo u vatrogastvo, izgradili smo novu garažu i parkiralište u Kršincima te nabavili cisterne i vatrogasna vozila za Podgorač. Izgradili smo ulice, rekonstruirali kolnike, nogostupe i uredili dječja igrališta na području Općine. Izgrađeno je 80 km magistralnog i sekundarnog cjevovoda, svaka kuća ima besplatan vodovodni priključak. Također smo izgradili parkirališta kod mjesnih groblja. Uz to rekonstruirano je 5 nogometnih svlačionica te lovačka kuća LD Vepar Podgorač. Izgradili smo dosad 5 fontana i još su dvije u izgradnji te smo uveli WiFi u sva mjesta Općine – izjavio je Goran Đanić te nadodao kako su postavili i videonadzor u mjestima Općine te time spustili stopu kriminaliteta i podigli sigurnost građana.

Goran Đanić je rekao kako je dosad povučeno oko 7 milijuna europskih sredstava ulaganja u socijalne programe te je kroz razne projekte do sada zaposleno više od stotinu ljudi, a trenutno u Općini radi 56 osoba. Naveo je kako se brinu za sve mještane te je tako za novorođeno dijete osigurano 1.000 kuna, u suradnji s DVD-om Podgorač za predškolce i srednjoškolce je osiguran besplatan prijevoz, za osnovnoškolce je osiguran besplatan topli obrok, studentima je osigurano 10 stipendija, a za blagdane su umirovljenicima osigurane božićnice i uskrsnice, a djeci darovi. Također Općina ima odličnu suradnju sa svim vjerskim zajednicama, financira rekonstrukciju određenih vjerskih objekata, a financira i preko 20 udruga koje broje preko 1 000 članova.

Goran Đanić rekao je kako su velikim projektom ostvarili i otvaranje novih radnih mjesta.

-Izrealizirali smo projekt vrijedan preko 10 milijuna kuna, a to je izgradnja infrastrukture u poslovno-industrijskoj zoni u naselju Podgorač. Tim činom smo ostvarili otvaranje 100 novih radnih mjesta i zona je spremna za početne investicije. Također samo isprojektirali općinski sportski centar u Podgoraču također vrijednosti oko 10 milijuna kuna. Isprojektirali smo rekonstrukciju groblja, mrtvačnice, prilaznih staza, cvjećarnice u Podgoraču vrijednosti do 8 milijuna kuna. Uskoro počinje izgradnja ulice u Budimcima te rekonstrukcija ulice u Razbojištu te izgradnja kanalizacije u mjestima općine Podgorač – izjavio je Goran Đanić i naglasio kako je Općina Podgorač ugodna Općina za život te kako je siguran da će se projekti koji su pred njima uskoro i realizirati.

Pročitajte još