Vrlo veselo u vrtiću Zvončić u Našicama za vrijeme Blagoslova kruha

Blagoslov kruga u vrtiću Zvončić u Našicama

Blagoslov kruga u vrtiću Zvončić u Našicama

Danas je sklopu obilježavanja Dana kruha u Dječjem vrtiću Zvnočić Našice održan tradicionalni blagoslov kruha.

U dvorani dječjeg vrtića okupilo se mnoštvo djece i njihove odgajateljice, a na stolovima je bio izložen veliki broj raznih vrsta kruhova. Djecu su pozdravili ravnateljica vrtića Snježana Kanđera, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić te fra. Zoran Bibić, dok je na manifestaciji prisutan bio i predsjednik Savjeta mladih Grada Našica Goran Konjetić.

Molitvu, blagoslov kruha, djece i svih prisutnih održao je fra. Zoran Bibić, a djeca su gostima otpjevala nekoliko prigodnih pjesama i poklonila im kruhove.

Vrlo razdragan i veseo bio je i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je među ostalim istaknuo kako mu je vrlo ugodno i lijepo doći u vrtić, a pogotovo kada može vidjeti toliko osmijeha na licima naših mališana.

„Danas je posebno lijepo biti u našem Dječjem vrtiću Zvončić u vrijeme Dana kruha. Ovaj cijeli protekli tjedan bio je prožet aktivnostima koje su naši vrtičanci imali, što je za svaku pohvalu. Ovom prilikom želim čestitati ravnateljici kao i svim djelatnicima vrtića, a posebno zahvaljujem djeci i njihovim roditeljima na angažmanu tijekom čitavoga tjedna. Kruh je simbol života te sam uvjeren kako će ovi dani kruha našoj djeci ostati u lijepom i trajnom sjećanju, a uvjeren sam kako će se ovakve manifestacije i ubuduće događati. Posebno je lijepo biti u vrtiću koji je nedavno obnovljen u i u kojem smo završili energetsku obnovu. Već za nekoliko dana nastavljamo i s radovima unutarnjeg uređenja vrtića, a sve to je potpora Grada Našica, jer je naša želja da svima koji borave i rade u vrtiću bude što ugodnije. Još jednom čestitam na ovoj manifestaciji i na svemu što je u vrtiću napravljeno.” – rekao je gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Uz gradonačelnika, djeci se obratila i ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Našice Snježana Kanđera, koja nije mogla skriti zadovoljstvo kako lijepim druženjem, a tako i nedavnom obnovom vrtića Zvončić.

„Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje naša je tradicionalna manifestacija u vrtiću Zvončić. To je jedan prekrasan dan u godini kada smo zajedno te sa svećenikom koji blagoslivlja kruh i krušne proizvode. Vrijedne ruke majki, očeva, baka i djedova su napravile sve te prekrasne proizvode kako bi ih djeca mogla blagovati te odnijeti kući svojim najmilijima. Mi imamo tu tradiciju od poratnih godina i svake godine je ova manifestacija sve bogatija što me uistinu veseli. Ova današnja manifestacija je samo kruna aktivnosti koja se odvijala ovaj cijeli tjedan. Išli smo u posjete pekarama, mijesilo se tijesto, crtalo, pjevalo, radile su se različite izložbe vezane uz temu kruha i krušnih proizvoda. Ovaj blagoslov je vrhunac gdje je fra. Zoran Bibić blagoslovio kruh, djecu i sve nas. U gostima nam je bio i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, kojemu se ovom puta zahvaljujem, kako zbog dolaska, a tako i zbog svih radova koji doveli do toga da danas možemo biti u ovako lijepom vrtiću. – Rekla je ravnateljica Snježana Kanđera koja je također još jednom spomenula obnovu vrtića.

“U vrtiću je završena energetska obnova i drago mi je što su uz pomoć Grada Našica osigurana sredstva za taj projekt. Ovom energetskom obnovom podiže se standard rada i življenja djece u našoj instituciji, ali i uvjeti rada za naše zaposlenike. Bio je to veliki posao, a radili su se poslovi vezani uz instalacije, kotlovnicu, krovište, vanjsku ovojnicu zgrade koji su preuredili vrtić praktično do temelja. Za nekoliko dana krećemo s drugom fazom uređenjem interijera u kojem će se uređivati zidovi, gdje je potrebno, podovi, unutarnja stolarija i kupaonski prostori koji do sada nisu uređeni, dakle još četiri kupaonice, jer prošlo ljeto smo uspjeli urediti samo dvije. S ova dva velika koraka vezana uz energetsku obnovu očekujemo da ćemo imati znatne uštede u potrošnji energenata te da će sadašnje i nove generacije djece uživati u obnovljenom vrtiću.” – rekla je među ostalim ravnateljica Kanđera.

[aigpl-gallery id=”28581″]

Pročitajte još