Donja Motičina – Novouređeno skijalište “Topolinka”

donja15_2_1a

Načelnik Željko Kovačević i predsjednik HKD “IZVOR” Ivica Mihaljević pozivaju Vas u Donju Motičinu na snimanje emisije ili reportaže na novouređenom skijalištu “Topolinka”.

Skijalište je uređeno na inicijativu nekolicine entuzijasta skijaša koji su jednu padinu uredili za potrebe skijaške staze i sanjkališta. Već drugu godinu zaredom privlači velik broj djece, skijaša i svih onih koji vole dobar provod na snijegu i uživanje u čarima zimskog ugođaja. Organiziraju se mnogobrojni sadržaji, poput ski natjecanja, a niti gastronomska ponuda ne izostaje uz kuhani grah, pečene kobasice i slavonsku slaninu. Također, Motičani su poznati po svojim vinima, pa ni te okrijepe ne nedostaje, a kuhano vino zamiriše i donese svoj doprinos zimskim radostima.

U organizaciji Hkd-a “Izvor” 15.02.2012. godine od 13.00 h, a pod pokroviteljstvom Općine priredit će se program na skijalištu, gdje će se moći kušati svi navedeni specijaliteti u tamburaškoj pratnji tamburaša Hkd-a “Izvor”. Vrijedne članice društva peći će slavonske lepinje, koje će svi prisutni moći probati. Naravno, sve je to sami popratni ambijent. Prvenstveno bi htjeli prikazati skijašku stazu, koja u dužini 300 metara i vrlo pristupačnom terenu budi pažnju svih zaljubljenika skijanja i sanjkanja, kako iz Donje Motičine tako i šire okolice, a nemali broj Osječana, Našičana i drugih izražava svoje oduševljenje zbog blizine i dobre staze prilikom dolaska na skijalište u Donju Motičinu. Na stazi je uređena i improvizirana vučnica tako da skijaši nemaju problem oko penjanja na vrh brda.

Pročitajte još