Osnovne i srednja škola u Našicama

skola2
skola2

Dragi naši čitatelji, sada već široj javnosti poznat internetski portal TV Našice je u svojoj rubrici dana odabrao jednu vrlo zanimljivu objavu vezanu uz naše drage školarce.

Školska godina je u tijeku, nove obveze su tu i prije svega poželjeli bi sreću svima u predstojećoj godini. Prošlo je čak petnaest godina, mogli bismo ovo nazvati i jubilarnom petnaestom godinom otkako u našemu Gradu djeluju čak dvije osnovne škole. Nešto starija, Osnovna škola Dore Pejačević, izgrađena 1970. godine, ime je dobila po prvoj hrvatskoj skladateljici čija je obitelj imala važnu ulogu u razvoju našičkog školstva. S obzirom na velik broj učenika, 2002. godine s radom je započela i Osnovna škola Kralja Tomislava, a već je iduće godine sagrađena i svima nama dobro poznata športska dvorana namijenjena učenicima i građanima.

skola1

Kako se naši srednjoškolci ne bi osjećali uskraćenima, spomenut ćemo i zanimljivost vezanu uz Srednju školu Isidora Kršnjavoga koja također datira iz 2002. godine. Naime, prethodno spomenute godine, Srednja je škola u okviru emisije “Slušaj kako zemlja diše” dobila državnu nagradu za “Najljepši srednjoškolski vrt”. Za napomenuti je i da je ista ta škola proglašena najbrojnijom školom u državi, prema zadnjim podacima s više od 1300 učenika. Uz sve gore navedeno, uistinu se možemo osjećati ponosnima po pitanju obrazovanja u Našicama.

skola3

Ukoliko imate poneku zanimljivu fotografiju iz arhive, podijelite ju s nama. Vrijeme prolazi, uspomene ne blijede, možda nekome uljepšate dan svojom fotografijom.

Tekst ustupio: Toni Puhanić

Pročitajte još