Humanitarni teniski spektakl 6. i 7. travnja u Osijeku

Sportski događaji su oduvijek uživali veliku popularnost. Osim povećanja broja posjetitelja, u zadnjih nekoliko godina, porastao je i broj gledatelja sporta putem medija. Mnogi će se složiti da sport spaja ljude, stvara osjećaj ponosa prema vlastitoj zajednici i domovini te ostavlja velik trag i najljepša sjećanja svim generacijama.

Događaj pod nazivom Premier Tennis Show koji se prošle godine prvi put održao u Osijeku uz potporu Osječko – baranjske županije dokaz je koliko zdrava inicijativa i ljubav prema određenom sportu, u ovom slučaju – tenisu, može puno. Realizacija ovog događaja nudi mogućnost svim obožavateljima sporta, da dožive čaroliju teniskog terena i to od strane najboljih hrvatskih igrača i 10 svjetskih tenisača i tenisačica kroz tri sata revijalnog meča.

 

“Riječ je o sportsko – humanitarnom događaju koji će se ove godine održati u Osijeku 6. i 7. travnja. Cijeli program oba dana realizirat će se u sportskoj dvorani Gradski vrt Osijek, na postavljenom zemljanom terenu za ovu prigodu. Kompletan sadržaj biti prilagođen aktualnoj epidemiološkoj situaciji, ali neupitnog održavanja.” – istaknuo je danas u ime organizatora Igor Vekić na konferenciji za medije održanoj danas u Građevinsko – geodetskoj školi.

 

“Događaj ima za cilj i aktivaciju školske djece na nacionalnom nivou kroz program Kid’s day, edukativni dio namijenjen stručnom kadru u tenisu te humanitarno – donatorsku akciju.” – rekla je Donna Vekić koja se na konferenciju uključila iz inozemstva gdje se nalazi na oporavku nakon operacije.

Kid’s day (s ciljem popularizacije i aktivacije u sport i tenis) će kroz jednostavne motoričke zadatke potaknuti na sudjelovanje sve školske djece na platformi web stranice i kroz medije, a najboljih 8 će biti pozvano na finale u Osijek, gdje će se pridružiti vrhunskim tenisačima i influencerima. Edukativni dio (potpuno besplatan) ima za cilj dodatno aktiviranje stručnog kadra tenisa u Hrvatskoj i to kroz dva praktična (na terenu) predavanja g. Ivana Ljubičića, vrhunskog igrača i aktualnog trenera Rogera Federera, te prof. dr. Daria Novaka na temu aktivacije djece u sportu.

 

Premier Tennis Show je humanitarno – donatorskog karaktera te će biti organizirana donatorska večera i aukcija predmeta vrhunskih sportaša, a kompletan prihod od prodaje ulaznica i aukcije, bit će uložen u realizaciju inicijative Donne Vekić za izgradnjom Javnih tenis igrališta u Osječko – baranjskoj županiji, s tendencijom za područje cijele Hrvatske. Vrijednost ove inicijative i prošle je godine prepoznao i župan Ivan Anušić.

 

“Prvi put smo se u ovoj ulozi našli prošle godine, negdje baš u ovo vrijeme, mi kao Županija zajedno s obitelji Vekić, u organizaciji humanitarnog turnira koji je ove godine poprimio malo drugačije okvire i postao svojevrsni spektakl, s obzirom na to da će na njemu sudjelovati i svjetske zvijezde tenisa. Ono što je najbitnije je da će iza ovog turnira ostati jedno tenisko igralište koje će se nalaziti uz Graditeljsko – geodetsku školu, a bit će na raspolaganju svima koji se žele baviti tenisom. Inače, riječ je o izuzetno kvalitetnom događaju koji Osijek i Osječko – baranjsku županiju stavlja u centar sportskih zbivanja, a Županija je tu, kao i uvijek, na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći. Veseli nas i činjenica da će ovaj sportski događaj pratiti ne samo lokalni i nacionalni, već i svjetski mediji.” – istaknuo je župan Anušić dodajući kako će već iduće godine sredstvima s humanitarnog turnira graditi novo igralište u nekom drugom gradu u županiji.

 

Osječko – baranjska županija se i ove godine uključuje u realizaciju ovog velikog humanitarno – sportskog događaja koji Grad Osijek, Županiju pa i istok Hrvatske oplemenjuje dodatnim sportskim, ali i turističkim sadržajem. Pročelnica za turizam, kulturu i sport Osječko – baranjske županije Tatjana Roth istaknula je kako je prema institutu za turizam upravo Osječko – baranjska županija jedina u Hrvatskoj nudi primjer institucionalnog povezivanja sporta i turizma s ciljem razvoja i promocije svoje destinacije.

Pročitajte još