Ukrao bicikl

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u subotu, 24. srpnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz haustora ukrao bicikl. Vlasniku, 27-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta više od 1000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEKako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
  • Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
  • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

Građanin pronašao topnički projektil

Jučer, 25. srpnja, u 18,17 sati, u Tenji, 51-godišnji hrvatski državljanin je prilikom rušenja stare kuće pronašao dio topničkog projektila kalibra 100 milimetara. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izišao je na mjesto pronalaska te je na siguran način izuzeo projektil.

Dragovoljna predaja minsko – eksplozivnih sredstava i oružja

U vremenu od 19. do 25. srpnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske, evidentirano je 6 dragovoljnih predaja minsko – eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Đakova, Osijeka, Našica i Donjeg Miholjca dragovoljno predali 1 pušku, 1 pištolj, 2 ručne bombe i 1305 komada raznog streljiva.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 2 prometne nesreće i to na području Osijeka i Našica. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a druga je za posljedicu imala materijalnu štetu.

U vremenu od 23. do 25. srpnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je evidentirano 28 vozača (25 vozača osobnih automobila i 3 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je jučer, 25. srpnja, u 03,45 sati, u Đakovu, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin iz Levanjske Varoši. Alkotestiranjem je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,85 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna, zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još

Učitavanje...