Požar u tvornici namještaja

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 22. travnja, oko 17 sati, u Valpovu, došlo je požara većeg obima na objektu tvrtke za izradu parketa i drvenog vrtnog namještaja, vlasništvo 66-godišnjeg državljanina Azerbajdžana. Na mjesto događaja prvi su stigli policijski službenici, a nedugo potom i vatrogasne postrojbe lokalnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Vatru je gasilo 60-ak vatrogasaca s 14 vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Valpova, Belišća, Ladimirevca, Zelčina, Marjančaca i Petrijevca. Požar je lokaliziran oko 22,00 sata. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta će se naknadno utvrditi.

Danas, 23. travnja, policijski službenici će obaviti očevid s ciljem utvrđivanja uzroka požara uz stručnu asistenciju inspektora za zaštitu od požara te vještaka za požare i paljevine Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba. Nadležnom državnom odvjetništvu policijski službenici će podnijeti izvješće o događaju.

 

Ukrao torbicu iz automobila

U periodu od subote, 17. travnja, oko 20 sati, do nedjelje, 18. travnja, oko 12 sati, u Višnjevcu, nepoznati počinitelj je iz osobnog automobila ukrao torbicu u kojoj su se nalazile osobne stvari te novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Vlasnici, 30-godišnjoj hrvatskoj državljanki, nastala je materijalna šteta oko 2 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, policija vlasnicima automobila savjetuje:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. Na području Belišća dogodile su se dvije prometne nesreće, dok se po jedna prometna nesreća dogodila na području Osijeka, Našica i Đakova. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Jučer, 22. travnja, u 19,54 sati, na državnoj cesti D 213, na dionici Dalj – Erdut, u prometu je zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Republike Srbije. Vozač se kretao osobnim automobilom izvan naselja brzinom od 150 kilometara na sat, na mjestu gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 90 kilometara na sat, odnosno 60 kilometara na sat brže od maksimalno dopuštene brzine. Za počinjeni prekršaj određena mu je novčana kazna u iznosu od 5000 kuna te zabrana korištenja strane vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još