Prodavala kuhinjski robot – Umjesto uplate skinut joj novac s računa

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u ponedjeljak, 15. kolovoza, 38-godišnjakinja iz Tenje, stupila je u kontakt putem aplikacije „WatsApp“ s nepoznatom osobom, zbog prodaje kuhinjskog robota preko „Njuškala“. Nepoznata osoba je dostavila link lažne stranice „Tiska“ u koju je 38-godišnjakinja upisala tražene podatke svoje bankovne kartice nakon čega je s njenog bankovnog računa umjesto uplate podignuto 1.700,00 kuna. Podnosimo kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Upozoravamo građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati ovdje.

U Dravi pronašao minu

Jučer, 24. kolovoza, oko 12 sati, u Podravlju, 36-godišnjak iz Osijeka pronašao je minobacačku minu od 82 milimetra u koritu rijeke Drave. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način uništio pronađenu minu.

Provalio u tvrtku

U vremenu od 25. srpnja do 6. kolovoza, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalilo je u tvrtku, iz čije je hale ukrao dva aparat za zavirivanje s čime je pravna osoba oštećena za 50.000,00 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano 5 prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske policija je evidentirala pet prometnih nesreća. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a u Belom Manastiru, Belišću i Našicama po jedna prometna nesreća.

U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozlijede, a tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Jučer, 24. kolovoza na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su dva vozača osobnih automobila i jedan biciklist.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 00,32 sati, u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 36-godišnji biciklist iz Đakova. Evidentirana mu je koncentracija od 1,58 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500,00 kuna.

Pročitajte još