Učenici iz Podgorača ostvarili sjajne rezultate te se plasirali na državno natjecanje u atletici

 

U četvrtak, 25.4.2024. godine, u osječkom Gradskom vrtu održana je sportsko – atletska manifestacija pod nazivom „Erste plava liga”. Učenici su na ovom kvalifikacijskom natjecanju mogli sudjelovati u više disciplina (skok u dalj, trčanje 60 m, trčanje 300 m, trčanje 600 m, bacanje kugle, bacanje vortexa…), a koje su bile podijeljene po razredima (od 1. do 6. razreda). Kroz sportsko nadmetanje učenici su mogli iskusiti svoje granice, pokazati potencijale te upoznati i nove prijatelje. Atletika, kao kraljica sportova, omogućuje svima da se aktivno uključe, ne samo vrhunskim sportašima, već i rekreativcima.

Učenici Osnovne škole Hinka Juhna iz Podgorača i ove su godine sudjelovali na ovoj sportsko – atletskoj manifestaciji s ukupno 30 učenika, a mogu se pohvaliti i s ukupno 8 osvojenih medalja te time da su se 4 učenice i 4 učenika plasirali na državnu završnicu (disciplina bacanje kugle).

Ostvareni su sljedeći rezultati:
  • u kategoriji učenica 5. razreda prvo mjesto zauzela je Tena Nađ, dok je druga bila Klara Feldi
  • u kategoriji učenica 6. razreda prvo mjesto ostvarila je Tihana Pelin, dok je druga bila Lucija Drekić
  • u kategoriji učenika 5. razreda prvo mjesto osvojio je Davor Udurović, dok je drugo mjesto osvojio Teo Szili
  • a u posljednjoj kategoriji, učenika 6. razreda, prvo mjesto osvojio je Bojan Mrvić, dok je Jakov Tomić zauzeo drugo mjesto.

Mentor učenicima bio je njihov učitelj Mario Gajski, a njemu i učenicima želimo puno uspjeha na državnoj završnici.

Pročitajte još