Učenici 5.d razreda povodom Svjetskog dana zaštite životinja poklonili hranu „Udruzi za zaštitu životinja NA 4 šape Našice“ i poslušali predavanje „Kastracija da ili ne?“

sape1
sape1

U utorak 4.10.2016. godine povodom Sjetskog dana zaštite životinja na sat razrednika učenici  5.d razreda i razrednica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice pozvali su u goste profesoricu Zenitu Ocelić, predsjednicu Udruge za zaštitu životinja NA 4 šape Našice, kako bi poklonili hranu za  napuštene, ostavljene životinje osobama koje  privremeno udomljuju napuštene  pse, mačke.., a ujedno održala predavanje „Kastracija da ili ne? “.

Profesorica Ocelić govorila je odgovornom držanju životinja, napuštenim životinjama, pronalasku privremenih udomitelja, stalnih udomitelja, potrebi za hranom i o pojmu kastracije. Naučili smo da kastracija i sterilizacija nisu isti pojmovi te da na taj način možemo kontrolirati i neposredno zaštiti životinje od napuštanja. 

sape2

Na kraju predavanja u ime razreda predsjednica Hana Knežević i zamjenica predsjednice razreda Dorotea Horvat predali su 20 kg hrane za privremeno udomljene životinja, a novčana sredstva su prikupljena na humanitarnoj akciji povodom festivala Dani slavonske šume.

Gospođa Ocelić se zahvalila u svoje ime i u ime malobrojnih, vrijednih članova volontera Udruge za zaštitu životinja NA 4 šape, rekla da su mlada Udruga  koja je osnovana u siječnju ove godine, bez stalnih novčanih sredstava, ostali bez hrane i ova donacija će im puno pomoć.

Molimo građane Našica i našičkog kraja da sa svojim novčanim donacijama ili hranom za pse, mačke pomognete privremenim udomiteljima, liječenje bolesnih životinja, cijepljenje, čipiranje, kastraciji.

sape3

Svi zainteresirani koji žele pomoći Udruzi NA 4 šape, mogu donirati novčana sredstva na žiro račun:

Udruga za zaštitu životinja NA 4 šape Našice

IBAN: HR75 2402006-1100769422
Erste & Steiermarkische Bank d.d.

 ili  ZA LIJEČENJE  PASA uplatiti na žiro račun Veterinarske stanice d.o.o. Našice

IBAN: HR96 2500 0091 10200146 1

HYPO ALPE ADRIA BANK

Braće Radića 78

31 500 Našice

i OBAVEZNO  upisati  Model: HR00 i poziv na broj 211. Tako će znati da su novci namijenjeni udruzi ili donirati hranu za pse.

bricks2016

Pročitajte još