U Donjoj Motičini razbili staklo na ugostiteljskom objektu i oštetili automobil

Kako doznajemo iz PU sječko – baranjske u subotu, 26. rujna, u mjestu Donja Motičina, nepoznati počinitelji razbili su staklo na ugostiteljskom objektu i polomili blatobran na parkiranom osobnom automobilu. Vlasnicima 19-godišnjoj i 25-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 1500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava te policija nastavlja potragu za nepoznatim počiniteljima.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca po jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači

Jučer, 30. rujna na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi – 3 osobnog automobila i 1 bicikla.

Najveća prisutnost alkohola evidentiran je u 19,30 sati u Martinu, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila, 49-godišnji hrvatski državljanin iz Našica. Vozač je upravljao osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još