Događaji u cestovnom prometu

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 27. ožujka, u 13,40 sati u Wilsonovoj ulici u Osijeku policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije. Unatrag jedanaest mjeseci 40-godišnjak je pet puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od pet do petnaest tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 24 mjeseca, koja će se obaviti nakon stjecanja prava na upravljanje.

Istoga dana u 23,30 sati policijski su službenici u Našicama zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Mladić je u svojstvu mladog vozača upravljao osobni automobil uz prisutnost alkohola u krvi od 0,36 grama po kilogramu.

Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna od sedam stotina kuna.

 

Požar u Golincima i Višnjevcu

U večernjim satima 26. ožujka došlo je do požara dimnjaka na obiteljskoj kući u Ulici kralja Tomislava u Golincima. Vlasnica je ostavila upaljenu vatru u peći, uslijed čega se zapalio dimnjak. Vatra se proširila na izolaciju, daske i grede krovišta. Materijalna šteta iznosi oko sedam tisuća kuna.

U poslijepodnevnim satima 27. ožujka došlo je do požara u drvarnici obiteljske kuće u Ulici bana Josipa Jelačića u Višnjevcu. Do požara je došlo nakon odlaganja žari u plastičnu kantu. Požar se proširio na gorivi materijal manjeg dijela drvarnice.

Djelomično je izgorjela i nagorjela drvena oplata stropa i zida drvarnice, kuhinjski element i dio električnih kablova. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala je materijalna šteta od oko pet stotina kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima podneseno je izvješće.

 

U pretrazi pronađen duhan

Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su u prijepodnevnim satima 27. ožujka pretragu doma i drugih prostora koje na području Gata koristi 60-godišnji hrvatski državljanin. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli nekoliko stotina grama sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama, Ministarstvu financija podnesena je obavijest o počinjenom prekršaju.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, koje su se dogodile na području Osijeka. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale tri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Pročitajte još