Županijsko rukometno natjecanje u Našicama

Natjecanje školskih sportskih društava na Županijskoj razini održalo se u dvorani OŠ kralja Tomislava Našice, ali škola domaćin natjecanja bila je OŠ Dore Pejačević u organizaciji Školskog športskog saveza Osječko baranjske županije.

Dječaci petih i šestih razreda natjecali su se u rukometu, a na kraju natjecanja postignut je sljedeći poredak:

  1. ŠSD Krežma Osijek
  2. ŠSD Tomislav Našice
  3. ŠSD Jovalija Valpovo
  4. ŠSD Mladost Semeljci.

Pobjednici ŠSD Krežma predstavljat će Osječko – baranjsku županiju na poluzavršnom natjecanju državnog prvenstva (regija istok).

Izvrstan učinak

Tajnica Školskog športskog saveza Osječko baranjske županije Mirna Rajle Brođanac ističe kako je korona stopirala sva natjecanja ali da su se učenici vratili u dobroj formi.

„Ovo je jedno od zadnjih županijskih natjecanja u ovoj školskoj godini školskih sportskih društava osnovnih škola. Konkretno radi se o rukometu za dječake i petih šestih razreda i pobjednici nam idu na poluzavršnicu. Svi su učenici fenomenalni te se posebno svi radujemo, a najviše djeca što smo se se konačno vratili u dvorane na natjecanja. Korona nas je malo stopirala ali evo vratili smo se jači bolji i nadam se da sljedeće godine krećemo od početka u nove radne pobjede.” – napomenula je Mirna Rajle Brođanac.

Promocija sporta i Našica

Ravnateljica OŠ Dore Pejačević Jasminka Falamić uručila je priznanja i medalje zajedno s rukometašima Nexe-a.

„Ovoga puta OŠ Dore Pejačević je domaćin u Županijskom natjecanju školskih sportskih društava te sudjeluju na natjecanju četiri osnovne škole. Ovo je zapravo izvrsna prilika da se promovira sport i grad Našice kao i sportske udruge ali i sportske aktivnosti.” – izjavila je Jasminka Falamić.

Natjecanja su pravo osvježenje

Marko Žigić nastavnik i voditelj ekipe OŠ kralja Tomislav Našice zadovoljan je plasmanom ali i povratkom na natjecanja nakon pandemije.

„Održalo se Županijsko natjecanje u rukometu za dječake u konkurenciji petih i šestih razreda. Zadovoljni smo plasmanom, zaista su dečki uspješni te im ovim putem čestitam mojim učenicima. Zapravo ovo je pravo osvježenje nakon pandemije, koja je zapravo bila oko dvije i pol godine i tek sada nakon dužeg vremena ponovno su dvorane otvorene i natjecanja se odvijaju. – rekao je Marko Žigić koji napominje da je dvorana otvorena za roditelje i posjetitelje te se nadamo da će u budućnosti dolaziti sve više ljudi pratiti školska natjecanja.” – izjavio je Marko Žigić.

Pročitajte još