Održana Velimirovačka ljetna večer i turnir u malom nogometu na travi

turnir1
turnir1

U Velimirovcu je u organizaciji NK “Croatia” Velimirovac i Vijeća mjesnog odbora Velimirovac održana tradicionalna ljetna večer i turnir u malom nogometu na travi.

 

U popodnevnim satima odigran je turnir u malom nogometu na travi na kojem je nastupilo čak 12 ekipa, a nešto više o natjecanju je rekao Igor Maršić sportski direktor u NK “Croatia” Velimirovac.

“Ove godine odigran je četvrti malonogometni turnir na travi. Turnir je privukao dvanaest ekipa i mi smo više nego zadovoljni odazivom. Mogli smo vidjeti vrlo kvalitetan nogomet uz odlične ekipe koje su nastupile. Kao što ste mogli vidjeti, igralo se na dva terena tako da se moglo sve lijepo raposrediti bez prevelike i nepotrebne gužve. Prvo mjesto je osvojila ekipa Caffe bara Brookyin, drugo mjesto ekipa UDD Sport Caffe, a treči su bili ekipa Šimuni. Najbolji igrač je Josip Gašparić, najbolji vratar je Tomislav Kurtanjek, a najbolji strijelac Josip Hovanjec. Svi igrači dolaze iz prve tri ekipe. Uz igraće istaknuo bih i golmane koji su bili na jednoj stvarno visokoj razini i jako nam je drago što su se odazvali na ovaj naš turnir da ga uveličaju svojim dolaskom i svojom igrom.” – rekao je Igor Maršić.

Nakon utakmica, u posljepodnevnim satima, na ljetnoj večeri se okupilo nekoliko stotina mještana i gostiju koji su uživali u mnogobrojnim gastronomskim specijalitetima, a također i u nastupu Tamburaškog sastava “Čokanj” i KUD “Tamburica”.

Uz brojne goste na ljetnoj večeri prisutni su bili i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Stjepan Pintarić i kao poseban gost zamjenik župana Osječko – baranjske županije Goran Ivanović Lac koji je o ovoj lijepoj manifestaciji između ostaloga napomenuo.

“Ono što smo mogli vidjeti u Velimirovcu, može se lako oslikati cijelu našu Slavoniju i Baranju, zapadni Srijem, pogotovo Osječko – Baranjsku županiju. Praktično svako mjesto ima neki svoj događaj što nas sve skupa može veseliti. Velimirovac je napravio nešto što već polako postaje brend ne samo ovog mjesta već i čitavog našičkog kraja. Ono što me posebno raduje je kad vidite na okupu ovoliki broj ljudi koji su došli provesti jednu lijepu ljetnu noć i to iključivo radi druženja i zabave. Na ovakve događaje možete dovesti svoje prijatelje, rodbinu i to je ono što krasi naš kraj i naše ljude. To je ono što nam možda nedostaje zadnjih petnaest, dvadeset godina, točnije u toj količini jer je to nešto što nas može spasiti od svih nedaća koje su nas nažalost zadesile ovih godina. Moram napomenuti kako upravo kapitalizam kao uređenje je sustav koji ne trpi baš previše društvene odnose, a na zajednicu očito također ostavlja štetne posljedice. To ne možemo mijenjati, ali možemo promijeniti ove male životne stvari poput ovakvih druženja i zabavnih događaja kojih još uvijek možemo imati u dovoljnoj mjeri. Zbog toga s razlogom mogu reći kako se mjesto Velimirovac pokazalo da je upravo ono centar ovog dijela naše prelijepe Slavonije. Gospodin Stjepan Pintarić je čovjek kojeg poznajem godinama i koji je uvijek bio osoba od koje se moglo mnogo toga naučiti, a pogotovo kako okupiti ljude željne suradnje. To je dokazao kao predsjednik Gradskog vijeća u Našicama i kao dogradonačelnik i gradonačelnik u ovom prijelaznom periodu obnašanja vlasti. Vjerujem kako mi svi upravo na taj način trebamo i moramo graditi našu priču. Uz to, upravo takva druženja i zabavni sadržaji mogu biti jedna dobra i lijepa turistička priča i ona može biti ogledni primjerak kako možemo raditi na nivou cijele županije.” – rekao je među ostalim

zamjenik župana Osječko – baranjske županije Goran Ivanović Lac.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/6mjesec/26/v1{/gallery}

Pročitajte još