Smrtno stradao u prometnoj nesreći

Smrtno stradao u prometnoj nesreći

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u petak, 30. studenog, oko 20,30 sati 55-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom državnom cestom DC 7 u Širokom Polju. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera. Prednjim lijevim dijelom osobnog automobila udario je u osobni automobil kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin, koji se kretao prometnom trakom za suprotni smjer. Potom se sudario s osobnim automobilom kojim je upravljala 41-godišnja hrvatska državljanka. Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće preminuo je 55-godišnjak. Mrtvo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije. Lakše su ozlijeđeni 20-godišnjak i 41-godinjakinja te troje djece, putnici u vozilu 41-godišnjakinje. Zbog očevida, od 20,37 sati do 1,54 sati promet na državnoj cesti DC 7 bio je zatvoren za promet te se odvijao okolnim pravcima.

Razbojništvo

Nepoznati je počinitelj 1. prosinca oko 17,20 sati uporabom vatrenog oružja počinio razbojništvo nad djelatnicom prodavaonice u blizini šećerane u Osijeku. Počinitelj je ukrao nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. U noći s 1. na 2. prosinca, na parkiralištu ispred obiteljske kuće u Ulici Šandora Petefija u Bilju, mladić je prišao nezaključanom osobnom automobilu, pronašao ostavljene ključeve, stavio vozilo u pogon i udaljio se. Potom je u Osječkoj ulici u Dardi izazvao prometnu nesreću. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devetnaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, a pet je lakše ozlijeđeno. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teže, a jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih sedamnaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Osam se dogodilo na području Osijeka, četiri na području Našica, tri na području Baranje, dvije na području Đakova, a po jedna na područjima Belišća i Donjeg Miholjca.

 

Foto: ilustracija

Pročitajte još