Našice – Zdenko Kordi novi je trener Nexea!

Zdenko Kordi2011

Dugo se nagađalo i puno špekuliralo. Sada je i službeno – profesor Zdenko Kordi novi je trener rukometaša Nexea. Zapravo, logično i očekivano.

„Da, ponuđeno mi je mjesto trenera prve momčadi što sam i prihvatio. Ništa nije bilo sporno – ni moja želja ni ambicija ni iskustvo. U najboljim sam godinama, pun snage i motivacije za ovakav projekt pa sam stoga i prihvatio ponudu predsjednika Ergovića. Uz poziciju trenera zadržat ću i onu športskoga direktora kluba, te su dvije funkcije ionako usko povezane.“ – rekao je novi trener Nexea.

Igračka se križaljka polako popunjava, uskoro počinju i pripreme za novu sezonu koju ćemo ponovno voziti na četiri kolosijeka. „Očekuje nas naporna sezona, to je sigurno. SEHA liga, Europa, domaće prvenstvo i Kup. O planovima ćemo razgovarati na početku priprema. Igrački se kadar kompletira, ovaj ćemo tjedan javnosti predstaviti nove igrače. Rukometni klub Nexe na početku je novoga ciklusa, momčad treba stabilizirati na visokom nivou SEHA lige, Kupa EHF i domaćih natjecanja. Naravno, uvažavajući situaciju u kojoj živimo i radimo.“

Zdenko Kordi jedan je od dvojice vlasnika EHF Master coach trenerske licence u Hrvatskoj, a u bogatoj je karijeri bio izbornik ženske seniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske, kao i trener ženskih rukometnih klubova Podravka, Samobor, Čakovec, TVIN Trgocentar i Osijek te muških momčadi Čakovca i Osijeka.

Pročitajte još