U centru Našica održana tradicionalna manifestacija „Povrće i voće za svakoga tko hoće”

Povodom Svjetskog dana hrane u centru Našica danas se održala manifestacija „Povrće i voće za svakog tko hoće”. Zanimljivi događaj organiziran je u suradnji Društva „Naša djeca” Našice, Grada Našica i Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica.

Promocija zdrave hrane

Manifestaciju s ciljem promocije zdrave hrane, unosa vitamina i pozitivnih strana voća i povrća upotpunio je bogat zabavan program. Svečani ton dali su članovi Dječjeg foruma DND-a, Našičke mažoretkinje Dora i HKUD „Biseri Slavonije” Beničanci. Najzanimljiviji dio svakako je bila degustacija voća, voćnih salata i smoouthiea u pripremi učenika Srednje škole Isidora Kršnjavog i članova našičkog DND-a pod mentorstvom profesorice Željke Horvat kao i Zdenke Crndić.

Predsjednica DND-a Našice Branka Hajek i gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravili su nazočnu djecu kao i sve sudionike te posjetitelje kojih je ove godine bio veliki broj. Gradonačelnik je naglasio kako se djeca trebaju zdravo hraniti, baviti se sportom i biti aktivni, kako bi uživali pravu kvalitetu života, a ovaj događaj sve to prezentira na jednom mjestu. Također je istaknuo kako Grad zaista treba jednu ovakvu manifestaciju. A svo šarenilo današnje manifestacije možete vidjeti na ovoj poveznici.

Pročitajte još