Vrlo napeto do prve minute – NK NAŠK VS NK BORAC 1:1

Vrlo napeto do prve minute – NK NAŠK VS NK BORAC 1:1
Vrlo napeto do prve minute – NK NAŠK VS NK BORAC 1:1

Nakon dugih i napornih priprema, naš član MŽNL Slavonije i Baranje NK NAŠK je u 1. prvenstvenom kolu ugostio NK Borac iz Kneževih Vinograda. Po lijepom vremenu i u ugodnom ambijentu utakmica je počela u vrlo visokom tempu, a čak se može reći da je visoki tempo u prvoj polovici prvog poluvremena nametnula ekipa NK Borca te u početku utakmice, nakon male nesigurnosti domaćih igrača, vratar NAŠK-a  Petar Mikšić brani izglednu šansu gostujućeg napadača.

Nogomet

Iako je u tom periodu Borac nametnuo svoj ritam, više nije stvorio niti jednu izglednu šansu, dok je nakon lijepe akcije NAŠK-a Mihael Tomić sam izašao pred gostujućeg vratara Malenicu koji izvrsnom reakcijom spašava vrata gostiju.

Kako se utakmica bližila kraju prvog poluvremena, tako je NAŠK  preuzimao inicijativu i u samoj završnici prvog poluvremena prvo Tomić, a zatim i Gašparić ne zabijaju pogodak iz više nego izgledne situacije. Na sreću gostiju, sudac označava kraj prvog poluvremena u jeku domaćeg pritiska.

U drugom poluvremenu je nastavljena neizvjesna utakmica u kojoj nitko nije mogao naslutiti konačan ishod. Ipak, u 56. minuti napadač domaćina Tihomir Živković potvrđuje svoju kvalitetu te lob udarcem dovodi domaćina u vodstvo. U tim trenucima na terenu je NAŠK imao više od igre i nakon jedne odlično primljene lopte Živkovića, isti ostavlja loptu Mikolu koji promašuje stopostotnu šansu.

Nogomet

I kad su svi već očekivali kraj, u pretposljednjoj minuti sudac Jugović dosuđuje igranje rukom Nikolića na tridesetak metara od vratiju Mikšića. Gosti u brzini i gužvi izvode prekid te nakon odbijene lopte Barat izbija pred vratara Mikšića i postiže pogodak za bod gostiju.  Do kraja još  gosti zbog isključena Prugovečkog ostaju s igračem manje, no nije više bilo vremena da NAŠK to materijalizira u rezultatskom smislu. Na kraju, budući da je promašio nekoliko uistinu izglednih prilika, NAŠK više može žaliti za izgubljena dva boda.

Nogomet

Nogomet

Nogomet

Pročitajte još