Taekwondo klub Našice odličan na natjecanju “Bljesak 1995.”

U subotu 30. 04. 2022. u Novskoj održano je taekwondo natjecanje pod nazivom “Bljesak 1995.”. Ovaj turnir tradicionalno se održava u Novskoj u organizaciji taekwondo kluba “Ogrc” u sportskoj dvorani srednje škole.

Natjecanje je bilo organizirano u borbama i KICK-u, a na njemu je sudjelovalo oko 250 natjecatelja s područja RH. Uz bok svim slavonskim klubovima na ovom događaju nastupio je i taekwondo klub Našice s 11 natjecatelja u obje kategorije. Pod vodstvom trenera Branka Leša, Ane Kalman i Maje Hodanovac u borbama su nastupile 4 natjecateljice, a u KICK-u 7 natjecatelja.

Petra Nogić i Tena Ilona Jukić srebrne, Ana Šimić i Petra Tomljanović brončane

U kategoriji mlađih kadetkinja – 33kg visoko drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Petra Nogić kojoj je ovo prvo ozbiljno natjecanje nakon stanke od tri godine. Petra je pokazala veliku volju i spremnost te je, nažalost, finalnu borbu izgubila s bodom razlike.

U kadetskoj konkurenciji Tena Ilona Jukić s dvije pobjede zauzela je drugo mjesto i osvojila srebrnu medalju. Tena je iskusna natjecateljica koja je na ovom natjecanju svoj dosadašnji rad prenijela u borbu i pokazala kako se boriti protiv viših natjecateljica. Sa samo dva boda razlike ostala je bez zlata, a u sve tri borbe skupila je 109 bodova i time se smjestila na 10. mjesto rang liste kadetkinja na ovom natjecanju.

Ana Šimić je nastupila u kadetskoj kategoriji – 59kg i osvojila zlatnu medalju. Ani je ovo prva zlatna medalja koju je osvojila s dvije pobjede. U finalu protivnica je predala borbu jer zbog fizičke spremnosti i manjka kondicije nije mogla pratiti Anin ritam te je borba prekinuta nakon prve runde.

U juniorskoj konkurenciji nastupila je Petra Tomljanović – 44kg i osvojila brončanu medalju. Petra je u prvoj borbi naišla na ravnopravnu natjecateljicu s kojom je vodila izuzetno dinamičnu borbu. Iz runde u rundu slijedile su izmjene vođenja borbe i u zadnjim sekundama treće runde izgubila je sa 6 bodova razlike i zauzela treće mjesto.

Klub kreće s daljnjim pripremama za nadolazeća natjecanja

U KICK kategoriji pod vodstvom Maje Hodanovac nastupila je ekipa novih natjecatelja koji su s treninzima počeli krajem 2021. i početkom 2022. godine. Ova mlada ekipa pokazala je izuzetan talent, volju kao i fizičku spremnost u KICK-u, a nastupilo je njih 7 – Tena Nađ, Sara Šimeg, Nera Galić, Tina Lešić, Nika Rosković, Aurora Černjava i Josip Mario Bureš. Srebrnu medalju osvojili su Nera Galić s tri dobivene borbe i 293 boda te Josip Mario Bureš s 4 dobivene borbe i 392 boda.

Svim natjecateljima iskreno čestitamo na nastupu i osvojenim medaljama! Nakon održanog polaganja klub kreće s daljnjim pripremama za nadolazeća natjecanja od kojih je prvo Susedgrad Sokol Pokal, 14. 05. 2022.

Pročitajte još