Održana svečana sjednica u povodu obilježavanja Dana Grada

[fts_facebook id=TVNasice album_id=457986322996138 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

U Našicama je održana svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Antuna Padovanskog koja je započela projekcijom videa o našem gradu. Čestitke Našičankama i Našičanima, povodom Dana grada te dobrodošlicu brojnim gostima zaželjeli su predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar i gradonačelnik Krešimir Kašuba. Na svečanoj sjednici nazočili su, među među ostalim uzvanicima i izaslanik predsjednika Sabora RH g. Hrvoje Šimić, izaslanik predsjednika Vlade RH g. Josip Miletić, počasni građani Grada Našica g. Vladimir Šeks i g. Mladen Markač te zastupnik u Europskom parlamentu g. Karlo Ressler

Stvaranje ljepšeg i poželjnijeg grada za život

Dobrodošlicu okupljenima uputio je predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar izrazivši uvjerenje kako će svi članovi Vijeća u narednom razdoblju kao i do sada od sebe dati ono najviše što mogu zauzimajući se za projekte koji su od općeg interesa za ovu zajednicu.

“Današnjim polaganjem vijenaca na glavnom gradskom trgu prilika je bila da okupimo sve naše prijatelje ali i  goste te sugrađane koji su nam u proteklo vrijeme iza nas učinili nešto značajno za naš Grad te pomogli da Grad živi. Iznimno je puno posla napravljeno te će se još  puno toga raditi u našemu gradu. Milijunska ulaganja učiniti će naš Grad neprepoznatljivim odnosno unaprijeđenim.” – istaknuo je Žagar te naglasio da će Našice biti još ljepši i poželjniji grad za život.

Nastavak ulaganja i planiranje investicija

Gradonačelnik Krešimir Kašuba u ovoj se svečanoj prilici osvrnuo na aktivnosti u proteklom razdoblju kao i na aktualne projekte u provedbi te na najznačajnije planirane investicije u budućnosti.

“Prije svega potrebno je istaknuti da Grad Našice danas slavi 793. rođendan te je važno prisjetiti se bogate povijesti grada Našica ali i Domovinskog rata jer i u ovakvim prilikama važno je odati dužnu počast svima onima zbog kojih danas živimo u slobodnoj suverenoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj. Našice u današnje vrijeme mijenja vizuru Grada jer se odvijaju povijesna ulaganja u naš kraj.

Tijekom ove godine i krajem sljedeće godine očekujemo završetak naših dvoraca te Gregove vile. Važno je istaknuti nove projekte za koje prikupljamo projektnu dokumentaciju. To je sportski centar pod radnim nazivom “Nexe Arena” jer se ponosimo našim prvoligašem RK “NEXE” koji promiče Grad Našice kao nitko do sada. Ono što je nama zadatak u budućem razdoblju, osim ovih materijalnih projekata, je i demografska obnova. Svjesni smo da su temelj svega radna mjesta, ali tu je i stambeno pitanje koje nam je jako važno pa do kraja godine počinjemo s izgradnjom POS-ovih stanova.” – kazao je Kašuba te istaknuo najvažnije projekte u posljednjih 6 godina koji kompletno mijenjaju vizuru našeg Grada.

Ambiciozni planovi i kontinuitet u ulaganjima

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Hrvoje Šimić istaknuo je kako svatko tko je prošao i prolazi kroz Našice vidi da se u Našicama kontinuirano radi i planski ulaže.

“Želim gradonačelniku Našica da i dalje nastavi i da dovrši sve ono što je zatekao u mandatu od prijašnjih gradonačelnika koji su danas ovdje s nama – Krešimir Žagar i Josip Miletić. Upoznat sam s ambicioznim planovima gradonačelnika Krešimira Kašube, a kao saborski zastupnik mogu ponuditi pomoć da se dovrše ovi vrlo ambiciozni projekti koje građani i građanke Našica očekuju već niz godina. Koristim priliku čestitati svima blagdan svetog Antuna Padovanskog i Dan grada Našica” – istaknuo je Hrvoje Šimić.

Našice se razvija u pozitivnom smjeru

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić u čestitci za Dan grada istaknuo je da Grad Našice s realnim proračunom u kontinuitetu raste i razvija se na svim područjima te se Grad razvija u pozitivnom smjeru.

“Više od 600 milijuna kuna uloženo je u grad Našice te  sam uvjeren da će gradonačelnik pripremiti nove projekte i s novim projektima nastaviti pozitivne trendove ovdje u našemu Gradu. Ono što je svakako značajno da Osječko – baranjska županija je partnerski nastupala prema gradu Našicama u brojnim projektima, a  prije svega u ono što je u njezinoj nadležnosti a to je –  uređenje bolnice, uređenje škola te brojne druge infrastrukture. Ponosan sam na to da je gospodarstvo na visokoj razini te su trendovi u poslovanju pozitivni.” – kazao je Miletić.

Doprinos razvoju Grada Našica

U ime počasnih građana našeg grada nazočne je pozdravio Vladimir Šeks podsjetivši kako je za Našice duboko vezan jer mu je iz Našica supruga te kako je uvijek davao doprinos razvoju Našica.

“Sudjelovao sam u stvaranju Hrvatske demokratske zajednice. U Hrvatskom saboru sam, u skladu sa svojim mogućnostima, davao doprinos razvoju Grada Našica na ostvarenju različitih projekata koje život znače za Našice. S velikim zadovoljstvom i danas sam ovdje s jednim osjećajem ponosa da sam bio dio ove lijepe priče.” – istaknuo je počasni građanin Vladimir Šeks.

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler  naglasio je zadovoljstvo što je danas u Našicama te što može proslaviti Dan Grada i čestitati današnji dan svim Našičankama i Našičanima.

“Osobno sam obiteljski povezan s Našicama i jasno je da me svaki uspjeh grada posebno veseli, kao i svaki posjet ovom gradu.” – zaključio je Karlo Ressler.

Dodjela priznanja i nagrada

Najsvečaniji dio sjednice obilježen je dodjelom priznanja i nagrada kojima je Grad Našice i ove godine iskazao zahvalnost građanima, udrugama, ustanovama i gospodarskim subjektima koji su se u proteklom razdoblju istaknuli svojim osobitim uspjesima i iznimnim postignućima posebno značajnima za ovo područje.

Zahvalnica Grada Našica dodijeljena je: Javnoj vatrogasnoj postrojbi Našice, Branimiru Jokiću iz Đurđenovca, Jerku Amidžiću iz Markovca Našičkog, Dini Elijašu iz Markovca Našičkog, Zdravku Forintiću iz Zoljana, Petru Guljašu iz Martina, Antunu Hrženjaku iz Našica, Danijelu Pavloviću iz Našica te Franji Prispiloviću iz Našica. Nagrada Grada Našica dodijeljena je: Darku Ferčecu iz Lile, Branki Hajek iz Našica, Predragu Ciliju iz Našica, Valentinu Kegleviću iz Lađanske, Zdravku Kranjčecu iz Našica, Juliju Pepelku iz Našica i Mariju Šusteku iz Jelisavca.

Nagrada Grada Našica za životno djelo dodijeljena je Marini Kopri i Danielu Kopriju iz Našica te Davidu Gullu iz Našica, a dobitnicima su čestitali gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar.

Program svečane sjednice Gradskog vijeća su uvećali i vrlo zapaženo glazbeno oplemenili članovi Gradske udruge umirovljenika pod voditeljstvom Maje Smiljković kao i članovi OGŠ Kontesa Dora i Tamburaško društvo “Dora Pejačević”, pod dirigiranjem Deana Koprija.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=457986322996138 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Pročitajte još