Našice – XVI. međunarodni doživljaj baštine 2011

U petak 4. studenog ove godine s početkom u 17:30 sati u Likovnom salonu Zavičajnog muzeja, biti će otvorenje međunarodne izložbe fotografa pod nazivom ” XVI. međunarodni doživljaj baštine 2011.”
Ovi radovi su dio projekta pod nazivom Međunarodni fotografski doživljaj baštine, pod pokroviteljstvomVijeća Europe i uz potporu UNESCO-a, koji ide već 16 godina, a usmjeren je na uključivanje što većeg broja mladih radi otkrivanja, fotografiranja i razumijevanja (vlastite) kulturne i prirodne baštine. Projekt je dobio 2008. godine Nagradu Europske unije za kulturnu baštinu, plaket Europa Nostra.
U ovogodišnjem, 16. po redu doživljaju baštine, sudjeluju radovi mladih do 21 godine života iz 42 zemlje ili pokrajine. Izložba se istovremeno postavlja u svim zemljama-sudionicama, a krajem godine u Palači Europe u Strasbourgu, u sklopu završne svečanosti projekta. Svaku izložbu prati zajednički katalog s reprodukcijama svih fotografija na izložbi.
Partner iz naše zemlje je Hrvatski fotosavez s izborom radova iz fotoklubova koji su učlanjeni u isti. Kako je i Fotoklub mladeži Crvenog križa u Našicama član HFSa, to su radovi naših mladih članova već nekoliko puta bili predstavljeni svijetu kroz “priču iz Hrvatske”. Tako je i u ovogodišnjem izboru fotografija hrvatske baštine, među osam mladih autora, i član našeg fotokluba Luka Barišić, učenik 8. razreda OŠ Dore Pejačević u Našicama, na što smo ponosni.- rekla je za kraj predsjednica Vesna Lolić
fotocrveni28_10_2011a
U petak 4. studenog ove godine s početkom u 17:30 sati u Likovnom salonu Zavičajnog muzeja, biti će otvorenje međunarodne izložbe fotografa pod nazivom ” XVI. međunarodni doživljaj baštine 2011.”  Ovi radovi su dio projekta pod nazivom Međunarodni fotografski doživljaj baštine, pod pokroviteljstvomVijeća Europe i uz potporu UNESCO-a, koji ide već 16 godina, a usmjeren je na uključivanje što većeg broja mladih radi otkrivanja, fotografiranja i razumijevanja (vlastite) kulturne i prirodne baštine. Projekt je dobio 2008. godine Nagradu Europske unije za kulturnu baštinu, plaket Europa Nostra. U ovogodišnjem, 16. po redu doživljaju baštine, sudjeluju radovi mladih do 21 godine života iz 42 zemlje ili pokrajine. Izložba se istovremeno postavlja u svim zemljama-sudionicama, a krajem godine u Palači Europe u Strasbourgu, u sklopu završne svečanosti projekta. Svaku izložbu prati zajednički katalog s reprodukcijama svih fotografija na izložbi. Partner iz naše zemlje je Hrvatski fotosavez s izborom radova iz fotoklubova koji su učlanjeni u isti. Kako je i Fotoklub mladeži Crvenog križa u Našicama član HFSa, to su radovi naših mladih članova već nekoliko puta bili predstavljeni svijetu kroz “priču iz Hrvatske”. Tako je i u ovogodišnjem izboru fotografija hrvatske baštine, među osam mladih autora, i član našeg fotokluba Luka Barišić, učenik 8. razreda OŠ Dore Pejačević u Našicama, na što smo ponosni – rekla je za kraj predsjednica Vesna Lolić
fotocrveni28_10_2011

Pročitajte još