Svečano zatvoren Kamp vatrogasne mladeži

Svečano je zatvoren 26. kamp vatrogasne mladeži u Fažani u kojem je sudjelovao 1.261 sudionik iz 72 vatrogasne organizacije i 14 županijskih vatrogasnih zajednica. Ovogodišnji Kamp trajao je od 21. lipnja do prvog tjedna u rujnu, a njegov rad odvijao se uz poštivanje svih mjera Stožera civilne zaštite Istarske županije i Stožera RH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENa zatvaranju Kampa bili su nazočni glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, Dino Kozlevac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije i njegov zamjenik Klaudio Karlović, načelnik Općine Fažana Radomir Korać, Marno Milotić, ravnatelj Nacionalnog parka Brijun i Stjepan Sušac, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Brijuni, Petar Znahor, predsjednik DVD-a Pula te vatrogasni dužnosnici iz više županija RH.

U 11 smjena boravilo je više od tisuću sudionika iz gotovo svih dijelova Hrvatske

Obraćajući se sudionicima zatvaranja Kampa, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković odao je priznanje svim sudionicima veoma uspješne realizacije programskih zadaća i posebice voditelju Kampa Tomislavu Horvatu.

„Čestitam i posebice zahvaljujem našim domaćinima, članovima i vodstvu Vatrogasne zajednice Istarske županije na čelu za zapovjednikom Dinom Kozlevcem.” – rekao je zapovjednik Tucaković te najavio daljnje uređenje cjelokupnog prostora Kampa u Fažani i poboljšanje uvjeta boravka u njemu, što će realizirati uz maksimalnu suradnju s Općinom Fažana. Dodao je kako je ovogodišnja sezona za hrvatske vatrogasce bila izuzetno zahtjevna, iscrpljujuća i teška bez obzira na to što se nije takvom činila jer su vatrogasci gotovo sve požare ugasili u jednome danu.

Ljeti ovaj Kamp postaje Hrvatska u malom

Pripadnike vatrogasne mladeži i sudionike prigodne svečanosti zatvaranja ovogodišnjeg rada Kampa srdačno je pozdravio i županijski zapovjednik Dino Kozlevac. Izrazio je uvjerenje kako će sudionici ove zadnje 11. smjene, kao i sudionici iz prethodnih deset, otići iz Fažane veoma zadovoljni i o Kampu govoriti samo najbolje.

Naime, boravak vatrogasne mladeži u fažanskome kampu ispunjen je zanimljivim vatrogasnim aktivnostima koje uključuju vježbe za radne vatrogasne postupke, vatrogasne igrice kao i brojne sportske aktivnosti te zabavne večeri. Ljeti ovaj Kamp postaje Hrvatska u malom jer u njega stiže mladež iz gotovo svih krajeva naše zemlje te se ovdje oblikuju budući hrvatski vatrogasci na koje možemo u budućnosti računati.

Izvor: HVZ

Pročitajte još

Učitavanje...