Spektakularnim nastupom „Krila Oluje” nad Lapovcem nastavljeno obilježavanje 32. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske

Povodom 21. rujna 1991. – Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama, Dana hrvatskih branitelja Grada Našica te 32. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica danas je na Lapovcu održan nastup akrobatske grupe „Krila Oluje”. Spektakularni događaj u organizaciji Grada Našica, Turističke zajednice Grada Našice i Ministarstva obrane Republike Hrvatske popratio je i dodatni sadržaj – otvorene su bile i dvije izložbe posvećene Domovinskom ratu, podijeljen je vojničkog graha, a za najmlađe je bila organizirana mala škola ribolova, zmajada i karting. Mnoga djeca su došla sa svojim obiteljima kako bi vidjela spektakl i možda se odlučila na ovaj poziv.

Podsjetimo, ove godine „Krila Oluje” slave svoju punoljetnost preletima iznad naših brojnih gradova, a kao uvod u današnji spektakl mogli smo ih vidjeti prošlog utorka kada su letjeli iznad našičkog kraja. Također, bila je to sjajna prilika pokazati građanima kontinentalne Hrvatske što „Krila Oluje” zapravo rade jer iza njih je velik broj sati treninga, uvježbavanja i rada na poboljšanju programa.

Rođendanski let bio je podsjetnik na hrabrost i predanost koje ova akrobatska skupina i našička brigada predstavljaju

Današnji program je krenuo nastupom našičkih mažoretkinja koje su pokazale svoje vještine mnogobrojnim posjetiteljima, a sam je program otvorio gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalivši se ponajprije 132. brigadi Hrvatske vojske Našice – Orahovica kao i svim hrvatskim braniteljima.

„Danas se prisjećamo i obilježavamo dva velika datuma u novijoj povijesti Grada Našica, a vezana za Domovinski rat – 21. rujna, odnosno Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i 19. listopada kada je osnovana 132. brigada Hrvatske vojske Našice – Orahovica koja je branila Slavoniju, ali i Republiku Hrvatsku. Izuzetno smo ponosni na naše branitelje, ponosni smo na njihovu žrtvu jer to je jedan od glavnih razloga zašto danas živimo u slobodnoj nam domovini.

Posebna zahvala ide i članu „Krila Oluje” Danijelu Rigi, pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva porijeklom iz Našica i radi njih su nam danas puna srca.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba istaknuvši kako ovaj rođendanski let nije samo bio prilika za proslavu, već i podsjetnik na hrabrost i predanost koje ova akrobatska skupina i našička brigada predstavljaju.

Proslava 32. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske nastavlja se idući tjedan

Prema riječima poručnika Brune Buluma, piloti su izveli složene akrobacije koje su uključivale različite formacije i brze manevre.

„Upravo ste imali priliku vidjeti puni nastup akrobatske grupe „Krila Oluje” kojeg čini 19 elemenata i traje oko 21 minute, a izvodi se na visini od 50 – 1000 metara te na minimalnoj udaljenosti od publike od oko 230 metara. Povod je bio 18. rođendan i potrudili smo se približiti naš rad i djelovanje široj Hrvatskoj.” – rekao je Bulum zaključivši kako je u akrobatskom letenju najbitniji timski rad. 32. rođendan 132. brigade se nastavlja idući tjedan, a program obilježavanja možete pronaći na ovoj poveznici dok se bogata galerija fotografija današnje atmosfere s Lapovca nalazi ovdje.

Pročitajte još