Sigurno u prometu uz policajce i počasnu konzulicu Finske u OŠ Hinka Juhna Podgorač

U rujnu su kontakt policajci PP Našice posjetili učenike prvih razreda OŠ Hinka Juhna Podgorač u sklopu projekta Sigurnost u prometu iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. U rujnu je ostvarena i suradnja s počasnom konzulicom Finske koja će kroz mnogobrojne aktivnosti učenicima ove škole približiti finski obrazovni sustav.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME“Sigurnost u prometu” povezala je kontakt policajce Jerka Bešlića i Stjepana Prišća iz PP Našice i počasnu konzulicu Finske Zrinku Špoljarić. Kako navode iz škole predstavnici policije su obišli učenike prvih razreda i održali predavanje o poštivanju znakova u prometu, pravilno prelaženje ceste i drugim temama vezanih uz sigurnost u prometu.

Sljedeća planirana aktivnost je održavanje nastave prirode u nižim razredima po finskom modelu

Za to vrijeme ostvarena je suradnja s Počasnim konzulatom Finske u Osijeku, tj. s počasnom konzulicom Zrinkom Špoljarić koja učenicima ove škole želi približiti finski obrazovni sustav uključujući se u aktivnosti škole. Sigurnost u prometu je prva takva aktivnost u koju se uključila i poklonila učenicima prvih razreda reflektore, kod nas poznatije kao “mačje oči”, a mogu se objesiti na torbe ili jakne. U Finskoj je to obavezan detalj i predmet koji svi nose (djeca i odrasli) da bi bili vidljiviji u prometu, time i sigurniji, posebno u zimskom periodu kad su noći duže.

Suradnja s finskom konzulicom će se nastaviti, a sljedeća planirana aktivnost je održavanje nastave prirode u nižim razredima po finskom modelu. Nakon održanog sata, učiteljice razredne nastave OŠ Hinka Juhna sudjelovat će u okruglom stolu s njihovom profesoricom te će imati priliku izmijeniti iskustva i dobiti odgovore na pitanja.

Izvor: OŠ Hinka Juhna Podgorač

Pročitajte još

Učitavanje...