Rezultati pojačanih mjera Roadpol-a

Temeljem inicijative ROADPOL-a, mreže prometnih policija država Europe, u razdoblju od 16. do 22. rujna proveden je projekt Roadpol – Dani sigurnosti u prometu. Tijekom provođenja akcije od 16. do 22. rujna evidentirano je ukupno 424 prometna prekršaja od kojih je 50 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 97 prekršaja počinjeno je zbog  nepropisne brzine, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Na području Policijske uprave osječko – baranjske cilj projekta u cijelosti je ostvaren jer u danu provedbe 21. rujna na Dan bez poginulih u prometu nije bilo poginulih osoba u prometu.
 
Također, u sklopu projekta Roadpol – Dani sigurnosti u prometu policijski službenici Postaje prometne policije Osijek proveli su edukacije u tri osnovne škole učenicima 1. razreda o sigurnosti u cestovnom prometu kao i potpisivanje prisege o ponašanju u prometu od strane vozača.

Na području Policijske postaje Beli Manastir provedena je preventivna akcija u zajednici s autoškolama, dok je na području Policijske postaje Belišće provedena preventivna aktivnost usmjerena na podizanje svijesti vozača bicikala i romobila.

Policijski službenici Policijske postaje Đakovo i policijske postaje Donji Miholjac  provodili su preventivne aktivnosti u sklopu projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“ kojom prilikom su vozačima bicikala podjeljeni promotivni letci.

Stric pivo

Pročitajte još