Zbog napada na maloljetnika cijeli Jelisavac na nogama

romi1a

Danas oko 19 u u mjestu Jelisavcu u blizini Našica u ulici I.B. Slovaka došlo je do nemilog događaja.

Uspjelli smo saznati iako za sada još uvijek neslužbeno kako je napadnut 13-godišnji dječak, a prema priči mještana Jelisavca to su učinili neki od Roma koji žive u jednoj od kuća u spomenutoj ulici. Kako nam je ispričala susjeda koja je to vidjela, nakon što je dječak napadnut u pomoć mu je pritekla majka, a nakon toga i 26-godišnjak. Vrlo brzo na mjesto događaja su izašli djelatnici policije sa 3 automobila i jednim kombi vozilom kako bi spriječili daljnje širenje nasilja koje je prijetilo da izbije. Isto tako na mjesto tog napada vrlo brzo su se organizirali mještani Jelisavca te ih se za vrijeme pisanja ovog izvještaja skupilo već oko 100 – tinjak.

Napadaći se nalaze trenutno u kući dok su ljutiti mještani okružili kuću jer kako su nam neki od njih rekli „Dosta nam je tog terora. Već 4 godine trpimo svakakve njihove kriminalne radnje poput krađa, a sada je ovo prevršilo svaku mjeru. Znamo da nasilje nije rješenje ali ovako dalje više ne može. Kradu nam bicikle, hranu i sve što im padne pod ruke. Ovaj napad je stvarno prelio i onako prepunu čašu. Ovim putem molimo pomoć od strane nadležnih organa da osiguraju mir te da se niti mi niti naša djeca ne boje hodati i živjeti u našem prekranom selu.“ – rekla nam je jedna zabrinuta i vrlo ljutita mještanka Jelisavca.

 

 

Na novonastalu situaciju reagirao je i gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar koji je o svemu na vrijeme obaviješten te se još uvijek nalazi na mjestu događaja.

Svi smo svjesni da se ovako dalje nemože više živjeti i da je evidentno kako par obitelji terorizira mještane kao i prolaznike Jelisavca. Očekujemo da će nadležne institucije poput policije, suda i centra za socijalnu skrb riješiti nastalu situaciju u korist mještana Jelisavca. Isto tako Grad Našice je spreman pomoći institucijama da se učini što god je potrebno kako bi se ova nemila situacija okončala. „ – kratko je poručio gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

 

 

Tijek događanja:

Oko 19 sati – Napad na maloljetnika

19:15 sati – Dolazak policije koja ne dopušta prilazak kući. U isto vrijeme okuplja se sve veći broj mještana Jelisavca

22:30 sati – Policija odvodi nekoliko osoba iz kuće. Mještani su još oko kuće. Sve je za sada mirno. Mještani i dalje pristižu. Sada ih je prema nekim procjenama skoro 200.

05:30 Noć je protekla relativno mirno. Mještami se razilaze svojim kućama. Policija ostaje i dalje na osiguranju.

 

 

Što je stvarni razlog ovog napada na maloljetnika kao i ove “bune” koja se trenutno još uvijek događa u Jelisavcu trebati ćemo pričekati službene izvještaj od policije.

romi2a

romi3a

romi4a

 Foto: Čitatelji iz Jelisavca

Pročitajte još