Rezultati pojačanih mjera povodom proslave „Martinja“

U vremenu s 11. na 12. studeni, tijekom provođenja pojačanih mjera povodom proslave „Martinja“, policijski službenici PU osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirali su ukupno 100 prekršaja od kojih 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 27 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim vozilom i 48 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je dana 11. studenog u 22,25 sati, u Osijeku, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Biškopeca Zelinskog. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,40 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Jučer, u 00,11 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 28-godišnji hrvatski državljanin, iz Osijeka, upravljao je po pješačkoj zoni te uslijed nepropisne vožnje unatrag udario u rasvjetni stup. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,54 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Noćas, u 1,10 sati, u Beljevini, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin iz Zdenaca, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1 grama po kilogramu. Unazad tri godine, 41-godišnjak je 4 puta pravomoćno presuđen za upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen temeljem odredbi Prekršajnog zakona. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu do 25000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još