Rodriguez i Staring u Opatiji se bore za FFC titulu!

borba1a

Početak studenog donijet će nam posljednji kvalifikacijski event iz FFC-ove serije Futures, a to znači da ćemo saznati i preostalih deset imena boraca koji će nastupiti na FFC Futures 2014 Super Finalu koje će se 20. prosinca održati u Opatiji.

Tom prilikom u ringu će se naći 40 pobjednika četiri kvalifikacijska Futuresa, a samo polovica njih dobit će priliku nastupiti u večernjem dijelu kad će biti na korak do velike ukupne pobjede i osiguravanja ugovora s jednom od najboljih europskih borilačkih organizacija za 2015. godinu.

No, neće se u večernjem programu naći samo deset finalnih Futures mečeva, već će gledatelji imati priliku vidjeti ukupno čak 14 borbi, a još je ranije najavljeno kako će neke od njih biti za FFC-ovu titulu prvaka.

Do eventa u Opatiji preostalo je još čak nešto malo više od dva mjeseca, ali iz FFC-a su odlučili već sad najaviti tko će nastupiti u glavnoj borbi večeri. Ulog u tom meču bit će titula MMA prvaka u kraljevskoj kategoriji. U ringu će se naći iskusni Amerikanac Ricco Rodriguez (53 pobjede – 21 poraz – 1 NC), inače bivši UFC prvak, a s druge strane će se nalaziti opasni Nizozemac Dion Staring (30 pobjeda – 10 poraza).

Ova dva sjajna teškaša zajedno imaju odrađenih čak 115 profesionalnih borbi, ali nema sumnje kako će morati kompletno svoje znanje maksimalno iskoristiti kako bi predsjednik FFC-a Orsat Zovko upravo oko struka jednog od njih stavio prestižni pojas.

Tko će predvoditi kickboxing program FFC Futures 2014 Super Finala u ovom trenutku nije poznato, no najavljeno je kako će već za desetak dana i ta informacija biti objavljena. Ne treba ni najmanje sumnjati kako će se i u tom slučaju raditi o vrhunskom meču.

Pročitajte još