Našice – Rekreacija u teretani dobra i za reumatičare

reuma1_2_1a

Reuma klub Našice radi od 2007. godine, a predsjednik je gospodi Antun Jović. Kroz to vrijeme Reuma klub je organizirao niz edukativnih zdravstvenih predavanja, a predavači su bili naši vrhunski stručnjaci i specijalisti iz Našica, Osijeka i Zagreba. Predavanja su bila namijenjena građanstvu, a specifične teme upotpunile su lokalne događaje i prigodne, kao što su Dani slavonskih šuma i sl.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/2mjesec/1/v1{/gallery}

 Kako članstvo ove udruge čine uglavnom osobe treće životne dobi, koje imaju kronične zdravstvene teškoće, u suradnji i uz podršku dr. Hrvoja Šimića, fizijatra, pokrenuta je rekreacija u teretani, u cilju poboljšanja zdravlja, osobito fizičke kondicije. Najprije je to bilo jednom tjedno, a sada se održava dvaput tjedno u teretani NAC-a, uz potporu NEXE grupe. Redovni polaznici ističu da se osjećaju bolje, snažnije, te da su prorijedili odlaske na fizikalne terapije.

 Nedavno je ovaj program predstavljen na 13. kongresu Hrvatskog reumatološkog društva u Cavtatu, 20.-23. listopada 2011. godine, te dobio sve pohvale i preporuke za nastavak i širenje u drugim sredinama.

 

Pročitajte još