Za naše poginule sugrađane i prijatelje odlučili otrčati maraton – Foto vijest

utrka kokocak1

utrka kokocak1

Danas je 4.prosinca, a za sve one koji još ne znaju, na današnji dan su 1991. godine hrvatski branitelji Momir Krmpotić iz Našica i Milan Puhanić iz Kelešinke, pripadnici vojne policije, poginuli oslobađajući Papuk od paravojnih postrojbi i dijelova JNA. Poginuli su u mjestu Kokočak te se upravo na današnji dan za naše hrabre sugrađane održava današnja 10. memorijalna utrka Kokočak – Orahovica.

Uz brojne sugrađane iz Našica i okolice koji će otrčati ovu memorijalnu utrku na sjećanje za našeg Momira i Milana, u utrci sudjeluju i našički gradonačelnik Krešimir Žagar kao i Našičanin Dražen Vrabac koji su ovoga puta, odlučili utrku započeti nekoliko sati ranije, jer su krenuli putem Kokočaka iz Našica. Iako je današnji dan jedan od najhladnijih u posljednje vrijeme, živa se spustila na -8 stupnjeva, to nije omelo ova dva maratonca da pokušaju otrčati ovaj maraton, te tako svojom žrtvom odati počast poginulim sugrađanima i prijateljima.

Kako za vrijeme ovog pisanja, gradonačelnik Žagar i Vrabac još uvijek trče, nadamo se samo kako će temperatura malo porasti te da će uspješno istrčati  zadanu rutu koja je u trajanju od 41 kilometar.

Sretno!

utrka kokocak2

Ovako je to izgledalo prošle godine…
 

memorijalna utrka kokočak orahovica našice 2kokocak1

Pročitajte još