Razotkriven počinitelj kaznenog djela

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. 12. rujna, u noćnim satima 31-godišnjak je ušao u otključanu obiteljsku kuću u Beničancima dok su se u kući nalazili vlasnici, 65-godišnji hrvatski državljanin i 54-godišnja hrvatska državljanka.

Provalnik je pobjegao sa ukradenim novčanicima, mobitelom, tabletama i raznim alatom nakon što je uočen od vlasnice. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Ukrao akumulatore i gorivo

U noći sa 12. na 13. rujna, nepoznati je počinitelj u ulici Nikole Tesle, u Črnkovcima provalio u tvrtku odakle je iz teretnog vozila i radnog stroja ukrao akumulatore i oko sto litara goriva. Potom je provalio u drugu tvrtku iz koje je ukrao trimer. Vlasnicima je nastala materijalna šteta više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao više tona kukuruza

U vremenskom periodu od 15. kolovoza do 12. rujna u Dardi, dva hrvatska državljanina 40-godišnjak i 21-godišnjak su na polju kukuruza u vlasništvu poljoprivredne tvrtke u više navrata ukrali više tona kukuruza u klipu. Vlasniku tvrtke nastala je materijalna šteta više tisuća kuna. Protiv navedenih slijedi podnošenje kaznene prijave.

 

Policija pronašla provalnika

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa provaljivanjem. Mladić je između 10. i 11. rujna, u Donjem Miholjcu, provalio u državnu ustanovu iz koje je ukrao više od četiri tisuće kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 72 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvadeset i dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teže ozlijeđena a u pet prometnih nesreća šest osoba je lakše ozlijeđeno, dok je u šesnaest prometnih nesreće nastala materijalna šteta.

Dvanaest prometnih nesreća dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Donjeg Miholjca, tri na području Đakova, četiri na području Belišća i jedna na području Našica.

Pročitajte još