Maloljetnici u Našicama provalili u kiosk

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je šest maloljetnih hrvatskih državljana počinilo kazneno djelo teška krađa.

U noći, 29. svibnja, u Našicama, šestero maloljetnika provalilo je u kiosk vlasništvo 46-godišnje i 25-godišnje hrvatske državljanke te ukrali različite prodajne artikle. Vlasnicama je počinjena materijalna šteta veća od 3000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Ukrao mobitel iz kafića

U utorak, 22. lipnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj je ugostiteljskog objekta ukrao mobilni telefon vlasništvo 61-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 3000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao trenirku i novčanik

U petak, 10. lipnja, u popodnevnim satima, u Osijeku, 18-godišnji hrvatski državljanin je iz prostorije fitness kluba ukrao donji dio trenirke u kojoj se nalazio novčanik s osobnim dokumentima i novcem vlasništvo 19-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta veća od 1000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća gdje su u dvije prometne nesreće tri osobe lako tjelesno ozlijeđene. Na području Osijeka dogodilo su se tri prometne nesreće, dvije na području Đakova i po jedna prometna nesreća na području Belišća, Belog Manastira i Našica.

Jučer, 23. lipnja, u vremenu od 16,25 do 18,35 sati, dionica državne ceste D2 u mjestu Feričanci, bila je zatvorena zbog izvlačenja teretnog automobila koji je sletio s kolnika. Cestovni promet se odvijao obilaznim pravcima.

Jučer, 23. lipnja, godine na području Policijske uprave osječko – baranjske, u prometu su zaustavljena 4 vozača koji su u krvi imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola i to 3 vozača bicikla i jedan vozač osobnog automobila.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira koji je zaustavljen na biciklu u Belom Manastiru. Vozaču bicikla utvrđena je koncentracija alkohola od 1,82 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna od 500 kuna.

U 12,18 sati, u Đurđancima, 51-godišnji hrvatski državljanin iz Semeljaca upravljao je motociklom u naseljenom mjestu gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat brzinom od 107 kilometara na sat, a što je za više od 50 kilometara na sat više od dopuštene. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 20 000 kuna te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još