Posljednje pripreme za večerašnji dvoboj u grupnoj fazi EHF Euro lige

Gromovi su sinoć održali trening u radnoj dvorani Arena du Pays Aix, a današnji prijepodnevni trening odradili su u velikoj dvorani ovog zaista impresivnog sportskog zdanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPred Našičanima je prvi ispit u grupnoj fazi EHF Euro lige protiv odlične francuske momčadi, koja je u prošloj sezoni zauzela 4. mjesto u francuskom prvenstvu, a na europskom su planu izbačeni u prvom pretkolu EHF Europske lige od španjolske Bidasoe. Standardni reprezentativci Francuske William Acambray, Romain Lagard, Nicolas Claire i Carl Konan dio su impresivne vanjske linije PAUC-a, a tu je i sjajni vratar Wesley Pardain, koji zbog ozljede danas neće stajati na vratima domaćina.

U francuskoj je momčadi i hrvatski dvojac – Ivan Filipović na lijevom krilu i Marko Račić na poziciji pivota, a nakon deset sezona provedenih na klupi Nantesa i jedne sezone u Sportingu iz Lisabona, u Francusku se ponovno vratio trener Thiery Anti. Iskusni rukometni stručnjak prošle je godine preuzeo momčad PAUC-a naslijedivši Jeromea Fernandeza.

Želja je nametnuti naš ritam i sustav igre

Uoči današnjeg susreta, trener RK NEXE-a Branko Tamše izrazio je zadovoljstvo što se ekipa nakon dugog i napornog puta uspjela tjelesno i mentalno regenerirati, što je prvi preduvjet da bi na terenu mogli ostvariti zadane i željene ciljeve:

“Počinje grupna faza EHF Euro lige, stigli smo u goste odličnoj momčadi koju smo vrlo temeljito analizirali kroz tri njihove utakmice. Vidjeli smo puno toga dobroga što imaju, moram istaknuti da su tjelesno i energetski izuzetno jaki i morat ćemo biti vrlo strpljivi i pametni kako bismo sve te njihove “pluseve” probali što bolje anulirati. Na terenu će nas dočekati vrlo jak protivnik, ali želja nam je pokušati nametnuti naš ritam i naš sustav igre, za što se cijelo ovo vrijeme koje smo proveli ovdje intenzivno pripremamo kroz treninge i analize. Što se mene tiče, jedva čekam da utakmica počne jer moji igrači i ja vrlo dobro znamo što smo sve morali napraviti da bismo došli do ove faze natjecanja i na neki način, svi skupa bismo sada trebali uživati u rukometu koji se igra na ovoj razini.

Naravno da je to puno lakše reći nego napraviti, no ukoliko nam se poslože neke kockice i ako igrači budu ispoštovali sve ono što smo dogovorili, moglo bi biti vrlo zanimljivo. Proučili smo njihove varijante igre, često igraju napad 7 na 6, imaju izuzetno brzu tranziciju i mislim da će i oni rotirati dosta igrača sutra s obzirom da kao i mi igraju u ritmu utorak – subota. Upravo iz tog razloga smo dobro proučili sve njihove igrače kako nas ne bi nečim iznenadili, dečki su dobili upute i preostaje nam vidjeti kako će odreagirati na tekmi. Svi igrači koji su doputovali u Francusku su dobro, nitko se na ništa ne žali i nadam se da će tako i ostati”.

Utakmica počinje u 20,45 sati uz izravan prijenos na sportskom kanalu Arena Sport 2 te na EHF TV-u

Nekolicina Gromova dio je slobodnog vremena provela u ugodnom druženju s pivotom PAUC-a Markom Račićem. Poznaju se dugo vremena i lijepo je bilo vidjeti njihovu reakciju, no na terenu će se naći na suprotnim stranama. Marko je već godinu dana u Francuskoj i kako je rekao, dojmovi su izvrsni:

“Grad je prekrasan, osjećam se vrlo ugodno, a i klub je odličan, tako da su svi uvjeti za moj daljni razvoj gotovo idealni. Polako učim i francuski jezik koji je dosta težak, ali puno toga razumijem. Ovaj dio Francuske je prekrasan, na samo sat i pol od Aixa su Cannes, Nica i Avignon, tako da slobodno vrijeme često koristimo za obilazak, jer stvarno se ima što vidjeti.

Najviše se družim s Ivanom Filipovićem iako su i svi ostali igrači dobri i svi smo zapravo više – manje zajedno. Ekipu NEXE-a poznajem još iz vremena dok sam igrao u Dubravi i baš mi je drago da ću ponovno igrati protiv našičke momčadi u kojoj imam puno prijatelja, tako da smo se ponovno sreli, popili piće i malo popričali, no na terenu će to izgledati malo drugačije. Svi smo sretni što gledatelji ponovno mogu na tribine, jer sve ono što se događalo u prošloj sezoni bilo je pomalo depresivno i nije baš imalo previše veze sa sportom. Uvjeren sam da će ova sezona biti puno ljepša i napetija, a što se tiče EHF Europske lige, idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati.”

Utakmica počinje u 20,45 sati uz izravan prijenos na sportskom kanalu Arena Sport 2 te na EHF TV-u.

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još

Učitavanje...