Razbojništvo u Osijeku

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer u jutarnjim satima 40-godišnjak i 38-godišnjak su u središtu Osijeka ušli u otključani stan 49-godišnjeg poznanika i zatražili od njega novac, nakon čega su ga tjelesno napali i izudarali po glavi. Kada se napadnuti počeo braniti, napadači su se dali u bijeg, nakon što su mu otuđili mobitel, oštetivši ga za oko 2.000,00 kuna. Brzom intervencijom policijskih službenika razbojnici su uhićeni. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ”Razbojništvo”, predani su pritvorskom nadzorniku uz Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.


Obilježavanje ispraćaja maturanata plesom Quadrilla

Danas točno u podne, na gradskim trgovima u Osijeku, Našicama, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Valpovu i Đakovu održat će se ispraćaj maturanata već tradicionalnim plesom Quadrilla. Osječki maturanti se počinju okupljati oko 9,30 sati u Županijskoj ulici, gdje se očekuje oko 1500 maturanata. Županijska ulica će do 13 sati biti potpuno zatvorena za promet od raskrižja s Ulicom Hrvatske Republike. Nakon Quadrille maturanti će se iz Županijske ulice kretati Europskom avenijom preko cestovnog mosta do ”katakombi”, gdje će se nastaviti popularna Norijada. Policija moli vozače na pojačani oprez i toleranciju u prometu za mlade ljude tijekom njihovoga kretanja navedenom dionicom.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometnih nesreća u kojima je nastupila materijalna šteta. Na području Osijeka i Donjeg Miholjca policija je evidentirala po jednu prometnu nesreću, a na području Belog Manastira dvije.

Stric pivo

Pročitajte još