Provalio u kuću i ukrao nakit

Jučer, 31. kolovoza, u vremenu od 7 do 16 sati, u Đakovu, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 36-godišnje hrvatske državljanke te iz kuće ukrao razni nakit. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Odbacio opušak i zapalio kuću

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom“. U nedjelju, 23. kolovoza, oko 2,45 sati, u Višnjevcu, došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 41-godišnjeg hrvatskog državljana iz Višnjevca u kojoj nitko ne boravi.

Obavijesnim očevidom u suradnji s protupožarnim inspektorom te provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 33-godišnji hrvatski državljanin odbacio opušak cigarete u unutrašnjost kuće i izazvao požar. U nastalom požaru izgorio je veći dio krova, drvena stolarija i namještaj. Nastala materijalna šteta cijeni se na više od 20 000 kuna. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Retfala. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede, a ostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Našica i Belog Manastira dogodile su se po dvije prometne nesreće te na području Osijeka, Donjeg Miholjca i Đakova po jedna prometna nesreća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 31. kolovoza na području PU osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 17,20 sati, u Kitišancima, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,19 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 16 sati, na državnoj cesti broj 517, između Belišća i Baranjskog Petrovog Sela, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 60-godišnji hrvatski državljanin iz Baranjskog Petrovog Sela, uslijed nepropisnog mimoilaženja udario je u lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se kretao iz suprotnog smjera. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,64 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još