Našice – Dva veća požara u mjestu Ribnjak i Mala Lonđica

Našice - Dva veća požara u mjestu Ribnjak i Mala Lonđica Nažalost i jučer je u okolici Našica bilo onih koji nisu ozbiljno shvatili upozorenja kako paljenje otvorenih

Nažalost i jučer je u okolici Našica bilo onih koji nisu ozbiljno shvatili upozorenja kako paljenje otvorenih prostora nije način na koji se čiste livade, oranice i okućnice pa je i danas bilo prijeko potrebnih intervencija JVP Našice i članova DVD-a Našice. Oko 12 sati došlo je do požara 1 hektara suhe trave, niskog raslinja i odlagališta smeća u mjestu Ribnjak te su članovi DVD-a Lila uz pomoć 10-tak vatrogasaca iz DVD-a Našice morali gasiti ovaj požar punih sat vremena.

Tek što je ovaj požar stavljen pod kontrolu JVP Našice i članovi DVD-a Našice su morali napustiti ovo područje te su se hitno prebacili u mjesto Mala Londžica gdje su nastavili gasiti 3 hektara suhe trave, niskog raslinja i drvenih pragova. U ovoj intervenciji sudjelovalo je 2 kamiona i jedno kombi vozilo kao i 11 vatrogasaca DVD-a Našice i JVP Našice.

Iako smo ovo upozorenje uputili po n-ti put, nije na odmet ponoviti kako je paljenje suhe trave i korova nakon ovako sušne godine izrazito opasno te se požar lako može dogoditi i onima najpažljivijima. Također moramo napomenuti kako svaki požar može dovesti do velikih šteta pa i ljudskih žrtava te se nadamo kako ćete prije bilo kakvog paljenja dobro promisliti o posljedicama koje možete izazvati.

Našice - Dva veća požara u mjestu Ribnjak i Mala Lonđica Nažalost i jučer je u okolici Našica bilo onih koji nisu ozbiljno shvatili upozorenja kako paljenje otvorenih

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/11/v1{/gallery}

Pročitajte još