Alkoholiziran skrivio prometnu nesreću


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 23. lipnja, u 23,40 sati, u Osijeku, na Južnoj obilaznici, dogodila se prometna nesreća. Do prometne nesreće došlo je na način da se vozač 32-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka kretao osobnim automobilom, smjerom zapad – istok. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila i noćnih uvjeta udario u automobil s kojim je upravljao 45-godišnjih hrvatski državljanin iz Weissacha, a koji se kolnikom kretao u istom smjeru. Očevid na mjestu događaja prometne nesreće obavila je očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske koja je utvrdila da je 32-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi više od 2,00 grama po kilogramu.

U ovoj prometnoj nesreći 45-godišnji vozač zadobio je lake tjelesne ozlijede dok su putnici u istom automobilu 36-godišnja hrvatska državljanka iz Vukovara i 48-godišnji turski državljanin zadobili teške tjelesne ozlijede. Ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Za vrijeme obavljanja očevida u vremenu od 23,55 sati do 2 sata na tom dijelu cesta je bila zatvorena u oba smjera. 32-godišnji vozača osobnog automobila je uhićen te slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Provalio u tvrtku i ukrao novce

U vremenu od 20. do 23. lipnja, u Osijeku, u ulici Josipa Jurja Strossmayera, nepoznati počinitelji provalili su u uredske prostorije tvrtke iz Osijeka i ukrali novac. Tvrtki je nastala materijalna šteta oko 70 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Iz kamiona ukrao auto radio

U periodu od 20. do 23. lipnja u Belom Manastriru, nepoznati počinitelj provalio je u dvorište tvrtke iz Branjinog Vrha te iz otključanih teretnih automobila ukrao auto radio prijemnike. Tvrtki iz Branjinog Vrha nastala je materijalna šteta oko 500 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao bicikl

U vremenu od 15. do 18. lipnja, u Habjanovcima, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl iz garaže i udaljio se u nepoznatom smjeru. Vlasniku 34-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Habjanovaca nastala je materijalna šteta veća od 1000 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao minobacačku granatu

Jučer, 23. lipnja, u 13,15 sati u Selcima Đakovačkim, djelatnik tvrtke iz Vinkovaca prilikom izvođenja građevinskih radova pronašao je minobacačku granatu 82 milimetra. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način izuzeo minobacačku granatu s mjesta pronalaska.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, dvije osobe teške tjelesne ozljede, a četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belog Manastira dogodila se po jedna prometna nesreća, a na području Đakova tri prometne nesreće.

 

Ostali prekršaji u prometu

Jučer, 23. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 10 vozača (7 vozača bicikla i 3 vozača osobnog vozila) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,50 sati u Jagodnjaku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 35-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozač je upravljao neregistriranim osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje. Upravljao je uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,17 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne uvjete na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još