Proračun općine Feričanci za 2019. godinu najveći do sada

Proračun općine Feričanci za 2019. godinu najveći do sada

Proračun općine Feričanci za 2019. godinu najveći do sada

U Feričancima je održana 15. sjednica Općinskog vijeća na kojoj je donesen rebalans proračuna Općine Feričanci u kojem prihodi i rashodi sada iznose oko 10.380.000 kuna. Rebalans je prihvaćen s 10 glasova za i jednim protiv. Do smanjenja proračuna za više od 3 milijuna kuna, došlo je zbog loših vremenskih uvjeta i nemogućnosti izvođenja radova na nerazvrstanoj cesti „Goveđa glava” te kašnjenju radova na izgradnji reciklažnog dvorišta. Proračun Općine Feričanci za sljedeću 2019. godinu iznosi nešto malo više od 21 milijun kuna.

„Financijska sredstva su stvarno velika, a razlog tome je prije svega dovršetak već započetih projekata koji su sa svojim izvršenjem započeti u 2018. godini. Riječ je prije svega o izgradnji reciklažnog dvorišta i završetku našeg projekta izgradnje nerazvrstane ceste „Goveđa glava” čija je vrijednost gotovo 9 milijuna kuna.” – izjavio je načelnik općine Feričanci Marko Knežević, koji je najavio i izgradnju nogostupa u Ulici Dore Pejačević s lijeve i desne strane te sanaciju nogostupa u ostalim ulicama u mjestu Feričanci.

U suradnji s Hrvatskom elektroprivredom planirana je izgradnja javne rasvjete kroz Ferićevu ulicu i kroz Petrovac, rasvjetna tijela biti će postavljena i s lijeve i desne strane kako bi se adekvatno osvijetlila ulica jer kroz nju prolazi magistralna cesta D2. Vrijednost te investicije od strane Općine Feričanci koji mi sufinanciramo je nešto više od 300 tisuća kuna.

Pročitajte još