Danas nas očekuje pretežno oblačno i hladnije vrijeme

I u novom tjednu izmjenjivat će se suha i sunčanija razdoblja s oblačnijima, s oborinama. 1 °C je iznosila jutarnja temperatura ovog ponedjeljka u Našicama, a najviša dnevna će biti oko 3 °C. Umjereno i pretežno oblačno. U Dalmaciji mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a malo kiše lokalno i u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku sjeverozapadni. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 0 do 5 °C.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEIdućih dana slijedi kraće stabilnije razdoblje. U utorak će se razvedriti u većini krajeva, pa će srijeda biti djelomice sunčana. Jutra hladna uz mraz, ponegdje i maglu. No, već potkraj srijede novo naoblačenje te kiša i snijeg, češći tijekom oblačnog četvrtka.

Biometeorološke prilike će se postepeno popravljati, te će tijekom dana u većini zemlje biti razmjerno povoljne. Niske temperature u unutrašnjosti mogu pojačavati tegobe srčanih i plućnih bolesnika te reumatičara. Stoga je potrebno adekvatno se odjenuti i zaštititi od studeni.

Pročitajte još