Projekt Klimatska Akcija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME4. razred Područne škole Budimci sudjelovao je u Međunarodnom projektu Climate Action Project (Projekt Klimatska Akcija). Učenici i učitelji krenuli su na 6-tjedno putovanje koje je okupilo 2,5 milijuna sudionika iz 136 država svijeta. Cilj ovog projekta bio je promijeniti ponašanje i način razmišljanja, ali i unijeti promjene u vladu i društvo, a sam projekt doveo je do nevjerojatnih rezultata.

Projekt pod pokroviteljstvom medija 45 zemalja svijeta uključujući BBC, CNN i National Geographic orijentiran je na učenike koji su u središtu pozornosti i koji su glavni pokretači promjena u svijetu globalnih klimatskih promjena. Projekt se provodio kroz međupredmetne teme na satima razrednika, izvannastavne aktivnosti, tzk, hrvatskog jezika, likovne kulture i prirode i društva. Tijekom 6 tjedana učenici su istraživali, raspravljali, otkrivali i dijelili svoja otkrića o klimatskim promjenama te ih dijelili u mrežnom okruženju s ostalim sudionicima projekta. Održali su i 3 zanimljive videokonferencije s 3 škole sudionicima u projektu s kojima su izmijenili konačne rezultate projekta.

 

Kroz aktivnosti u projektu preusmjeravanjem na druge pristupe učenju, poput suradničkog učenja, učenja kroz igru, zaigranog učenja, učenja od stručnjaka itd., ciljalo se na razvoj kompetencija i vještina koje u današnjem obrazovanju postaju sve važnije. To su: suradnja, kreativnost, suosjećanje, kritičko razmišljanje i rješavanje problema. Četvrtaši Područne škole Budimci su po završetku projekta dobili certifikat organizatora za sudjelovanje u ovom velikom globalnom projektu.

 

Autor: Patricija Hercog

Foto: OŠ Hinka Juhna Podgorač

Pročitajte još

Učitavanje...