Našice – Odličan provod petkom uz "Zimske večeri"

zimske25_2_1a

Jučer je hotel „Park“ u Našicama ponovo bio „centar svijeta“ za dobar provod uz KUD-ovce iz naše bliže i dalje okoline. Kao što je to već postala uobičajena tradicija, svaki petak za vrijeme zimskog perioda u hotelu se u organizaciji Turističke zajednice Grada Našica održavaju „Zimske večeri“, na kojima su ovoga puta nastupili KUD „Tamburica“ iz Velimirovca, KUD „Seljačka sloga“ iz Šljivoševaca i KUD „Đurđenovac“ iz Đurđenovca. Isto tako uz njih je nastupila i pjevačka skupina „Šlinga“ iz Koške. Za istaknuti je svakako kako su članovi KUD-a „Tamburica“ iz Velimirovca gostima priuštili jedan vrlo interesantan pučki igrokaz, koji je kroz šaljiv prikaz podsjetio na stare dane naših baka i djedova i kako je to nekada izgledalo.

zimske25_2_2a

{gallery}Slike_tekstovi/2012/2mjesec/24c/v1{/gallery}

U dvosatnim izvedbama ovih renomiranih kulturno umjetničkih društava i pjevačkih skupina iz naše okolice uživao je veliki broj Našičana. Mnogi od posjetitelja koji su prvi put bili na „Zimskim večerima“ bili su ugodno iznenađeni organizacijom, te su također napomenuli kako nažalost još uvijek veliki broj građana nije zainteresiran za napuštanje svojih toplih domova i „buljenje“ u televizor, te da je ovo svakako kvalitetniji način za provod.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/2mjesec/24c/v2{/gallery}

zimske25_2_4a

{gallery}Slike_tekstovi/2012/2mjesec/24c/v3{/gallery}

Po prvi put na „Zimskim večerima“ gostima se obratio i direktor turističke zajednice Srećko Perković, te se zahvalio svima na sudjelovanju. Uz to, Perković je u suradnji sa portalom TV nasice.com  dodijelio prigodnu sliku najsretnijem čitatelju Borisu Denisovu, koji je prema mišljenju članova fotokluba „Zoom“ Našice najbolje opisao zagonetnu fotografiju koja je prije nekoliko dana predstavljena na našem portalu. Kako je istaknuo Srećko Perković, u našem gradu pojedinci iz ničega znaju stvoriti nešto, kako je bilo i ovoga puta, a to je samo dokaz kako u dobre ideje i kvalitetne ljude treba ulagati. Boris Denisov, koji već godinama živi i radi u Zagrebu, ali je rodom iz Našica, i tu je proveo dobar dio svog života, zahvalio se na uručenoj slici, te je spomenuo kako su „Zimske večeri“  lijep i kvalitetan način održavanja naših starih slavonskih običaja.

zimske25_2_3a

Za kraj možemo reći kako je ovo još samo jedna dobra pozivnica za sve one koji razmišljaju kako provesti petak nakon dugog radnog tjedna koji je iza nas.

Pročitajte još