Našice – Marko Mrđenović: „Iskupljenje navijačima“

medja15_3_1aa

 

Kako vrijeme leti…Još mi se negdje u daljini vrte slike utakmice Nexe-CO Zagreb, onog iksa  sa samog  početka SEHA lige, a već bi trebalo najaviti utakmicu protiv Borca kojom će biti zatvorena prva sezona „regionalke“ u Našicama. Poslije Borca nas očekuju još dva gostovanja u Crnoj Gori, kod Lovćena 24.03. te Sutjeske dva dana kasnije. Nakon toga ćemo putem malih ekrana gledati završnicu SEHA lige iz Zagreba.
Kada smo u najavama sezone razgovarali o planu i željama što se SEHA lige tiče, nitko nije „letio u nebo“, znali smo koliko je klubova financijski jače od nas, koliko ih je jače u infrastrukturi i ostalim popratnim sadržajima. Prognoza je bila gornji dom tablice, a ukoliko se ukaže prilika i napad na završni turnir. 

Kapetane, jesam li u pravu?

MM: „ Istina. Nije se na samome početku lige znala niti približna snaga većine klubova, tek se za neke znalo da su klasično jaki: CO Zagreb, Vardar, Metalurg. Iz kola u kolo smo marljivo skupljali bodove, negdje jedan, a negdje i tri. Trudili smo se, krvarili, tukli i bivali udarani…bilo je svega.  

I baš me zbog toga posebno smeta ono što se dogodilo na utakmici protiv Vardara u Našicama. 
Utakmicu smo mi igrači odigrali užasno. Ne samo užasno, nego i jako podcjenjivački. U pripremi utakmice pogledali smo snimku iz Šabca sa susreta Metaloplastika-Vardar koji su Makedonci dobili tek jedan razlike, zgoditkom 40-ak sekundi prije kraja. Metaloplastika se igrala s njima pa smo i mi zaključili da većih problema neće biti. Bolje da tu utakmicu nismo ni vidjeli. A kad je počela utakmica, uz pristup „kako ćemo-lako ćemo“, nismo se mogli sastati s loptom. Šut loš, igra pospana, bez ideje, obrana „ludilo“. Kako smo odigrali tako smo i prošli. Ja se ne sjećam da nas je netko tako „razmontirao“ u našoj dvorani. Pokušaja povratka na ozbiljnost je naravno bilo, samo su ti pokušaji došli debelo prekasno. Uozbiljili smo se pa smo izgubili šest, a ne deset razlike! I nije problem u izgubljenoj utakmici niti u bodovima, mislim je i to, ali je veći problem bio naša puna dvorana, naši navijači uz TV prijenos. Nisu to zaslužili, cijelu su sezonu uz nas. Mi smo ih iznevjerili protiv Vardara jer nismo, kao inače, odigrali do posljednjeg atoma snage. I onda, nakon te utakmice, odemo u Slovačku i tamo odigramo jako dobru utakmicu pred dvoranom nepoznatih. Da smo igru iz Slovačke prikazali Vardaru, mislim da bi oni još uvijek tražili izlaz iz naše dvorane.“
medja15_3_2aa

Mrđa, smijem li primijetiti da si ljut? – pokušao sam kapetanu pružiti priliku za nekoliko molekula kisika jer je ovo izgovorio u jednome dahu.

MM: „ Ljut sam, da! Počevši od sebe! Treba ispraviti pogreške, treba publici vratiti na najljepši mogući način u subotu. Treba letjeti po terenu, i gristi i režati i lajati….znate na što mislim. Treba pobijediti Borca i zacementirati to peto mjesto koje je također odličan rezultat. Ma, sezona je do sada bila odlična, za ovo se samo treba iskupiti svima. Vjerujem da će navijači biti uz nas u subotu kada se SEHA liga oprašta od Našica za prvu sezonu. Vjerujem da će nas naši navijači nositi do nove pobjede. Vjerujemo da je onaj Vardar bio loš dan koji ćemo, uz nove bodove, zaboraviti, ali iz njega i izvući pouke za ubuduće. Stoga, u ime igrača – ja se još jednom ispričavam svima za fijasko protiv Vardara i pozivam Vas u subotu u 17 sati na utakmicu Nexe – Borac Banja Luka. Hvala Vam, vidimo se u dvorani.“

 

 

Žao mi je što ovaj razgovor nismo napravili u video obliku.
Svaka čast kapetane, hrabro i iskreno!
Subota, 17.03.2012. u 17 sati, uživo u dvorani OŠ Kralja Tomislava i na 2.programu HTV-a.
Nexe – Borac, 21.kolo SEHA lige.

 

Završni domaći čin.

Pročitajte još